Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 3
Sutra: 13° 13° 3
22. veljače 2020.
Župan vjerski fanatik

HDZ-ov župan vodi 2.300 članova stranke na duhovnu obnovu u Međugorje. Tko će to platiti?

Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
Foto Kristina Štedul Fabac / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 6. studeni 2018. u 7:13 2018-11-06T07:13:40+01:00

HDZ-ov karlovački župan Damir Jelić nadmašio je ovaj put sam sebe - nakon što je godinama kao gradonačelnik vodio dužnosnike, direktore gradskih tvrtki, pročelnike i ravnatelje škola i ustanova na duhovnu obnovu u samostan kod Buškog jezera u Hercegovini, ovo je s dolaskom dolaskom na mjesto predsjednika HDZ-a Karlovačke županije i župana uzdignuo na daleko viši nivo.

Idućeg vikenda, naime, piše Kaportal, pod njegovim vodstvom u Međugorje putuje čak 2.300 HDZ-ovaca iz Karlovačke županije. HDZ-ova karavana s više od 40 autobusa kreće uz petak 9. studenog a tamo će boraviti do nedjelje. HDZ-ovci će tako pristojno popuniti i hercegovačke hotele i privatne smještaje, a s obzirom na tako velik broj sudionika sigurno je za ovaj pothvat potrebna i dobra logistička potpora.

Hodočasnici će, kako piše Radio Mrežnica, put i smještaj platiti samo sto kuna. Dio će navodno dopuniti stranka, a dio donatori i sponzori, čija imena još nisu objavljena.

Na događaj je reagirao karlovački politički aktivist Nikola Badovinac, koji je napravio i Facebook event naziva “Dani bez članova HDZ-a u gradu Karlovcu”. 

– Podijelite ovaj rijedak događaj. Neka i vaši prijatelji saznaju za ove veličanstvene dane koje bi bilo šteta propustiti, piše Badovinac.

Damir Jelić poznat je po čestom isticanju svojeg vjerskog opredjeljenja, a napisao je i nekoliko knjiga na tu temu, naslovljene - "Oče naš" i "10 zapovijedi". Poznat je po iznimno konzervativnim stavovima i kao političar koji je bio blizak s bivšim šefom HDZ-a Tomislavom Karamarkom.

Pamte se i njegove prilično rigidne izjave o abortusu, ali i ona da bi "radije bio ministrant nego ministar".

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.