Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
11. prosinca 2019.
Ignorancija

"HDZ lopovi, lopine": Vladajući ne znaju šta bi s Pernarovom majicom: 'Sam je za sebe rekao da je klaun'

FOto Sanjin Strukić / PIXSELL
FOto Sanjin Strukić / PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 20. rujan 2017. u 9:08 2017-09-20T09:08:57+02:00

Iz dana u dan hrvatski građanima postaje jasno da SDP nije nikakva opozicija HDZ-u, nego vode istu politiku. Naravno da vi umjesto da napadate HDZ, koji još nije vratio 22 milijuna koja su isisali iz državnih poduzeća, nego mene zbog majice »HDZ lopovi«. Više vas smeta ta majica nego to što je država pokradena – »oderao«je Pernar SDP

ZAGREB Zastupnik Ivan Pernar i jučer je u sabornici nosio majicu na kojoj piše »HDZ lopovi, lopine«, a nitko od članova te stranke, kao ni u petak, nije reagirao na ovu baš drsku provokaciju. Da je kojim slučajem Pernar tijekom jednog od svojih istupa kazao da su HDZ-ovci lopovi, predsjedavajući sjednice, a jučer su to bili Gordan Jandroković i Željko Reiner, gotovo sigurno bi mu dodijelio opomenu, a možda bi mu i oduzeo riječ. No, s ovom majicom kojom ih Pernar izaziva kao da ne znaju što bi. Ali, predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk prosvjedovao je zbog Pernarovog stylinga.

Zastupnik Živog zida govorio je uime Kluba o izvještaju Državne revizije o financiranju političkih stranaka za 2015. godinu, a pritom je i ismijavao činjenicu da je negativnu ocjenu dobila marginalna Bošnjačka demokratska stranka, »koja nikome ništa ne znači«.

– Ova države je cirkus, a meni je pripala uloga klauna koji mora reći istinu – ustvrdio je Pernar.

Iz HDZ-a se nitko nije bunio zbog njegove majice, ali se Bauk javio za povredu Poslovnika.

– Možda vama u HDZ-u to ne smeta, ali nama je neprihvatljivo vrijeđanje jedne političke stranke, neovisno o tome koliko je to utemeljeno ili ne – upozorio je Bauk predsjedavajućeg Reinera na Pernarovu majicu s porukom.

Reiner mu je objasnio zašto ne intervenira.

– U potpunosti se s vama slažem, ali time bi kolega Pernar postigao upravo ono što želi. On je sam za sebe rekao da je klaun i vjerojatno bi još više do izražaja došle neke stvari. Nosi tu majicu nekoliko dana, valjda mu je plaća premala da je promijeni. Najbolje je da se ne obaziremo na to – rekao je Reiner.

Zatim je mostovac Nikola Grmoja replicirao Pernaru, a ovaj je to iskoristio da se u odgovoru njemu obrati i Bauku.

– Iz dana u dan hrvatski građanima postaje jasno da SDP nije nikakva opozicija HDZ-u, nego vode istu politiku. Naravno da vi umjesto da napadate HDZ, koji još nije vratio 22 milijuna koja su isisali iz državnih poduzeća, nego mene zbog majice »HDZ lopovi«. Više vas smeta ta majica nego to što je država pokradena – »oderao«je Pernar SDP.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.