Nastavak pregovora

HDZ i Most danas počinju pričati o “foteljama”? Gordan Jandroković: ‘Na dnevnom redu ustrojstvo Vlade’

P. N.

Foto Igor Kralj / PIXELL

Foto Igor Kralj / PIXELL

Danas je treći put kako ćemo imati sastanak dviju skupina, HDZ-ove i Mostove. Inače, vrše se i pojedinačni pregovori, dinamika je dobra. Očekujem da će danas biti isto tako konstruktivan sastanak, rekao je Jandroković



Danas se nastavljaju pregovori HDZ-a i Mosta, a navodno će se po prvi put na dnevnom redu naći i kadrovska pitanja, odnosno podjela resora. No HDZ-ov pregovarač Gordan Jandroković tvrdi da još nije vrijeme za razgovor o toj temi.


– Danas je treći put kako ćemo imati sastanak dviju skupina, HDZ-ove i Mostove. Inače, vrše se i pojedinačni pregovori, dinamika je dobra. Očekujem da će danas biti isto tako konstruktivan sastanak, rekao je Jandroković za N1, dodajući da se još ne razgovara o tome koliko će Mostu ministarstava biti ponuđeno u budućoj Vladi.



Jandroković je kazao da je referendum u Republici Srpskoj neustavan i da ozbiljno narušava suverenitet Bosne i Hercegovine. – S takvim stvarima se nije za igrati i vjerujem da će i međunarodna zajednica i akteri politike u BiH zaustaviti ove procese, jer su zaista opasni, ne samo za BiH, nego za cijeli prostor jugoistoka Europe, kaže.




– Još uvijek razgovaramo programski, znači o 7 točaka koje je predložio Most. Otvorit ćemo razgovore i o ustrojstvu Vlade i o budućem programu Vlade. To je sad na dnevnom redu, napomenuo je Jandroković.


Obzirom su danas objavljeni konačni rezultati izbora, pa počinje teći ustavni rok, Jandroković je upitan i hoće li HDZ sutra predsjednici odnijeti potrebne potpise.


– O tome je još rano govoriti. Mi s našim partnerima, u prvom redu s Mostom, ali i s predstavnicima nacionalnih manjina, još uvijek razgovaramo. Bitno je da se sve napravi u ustavnim rokovima”, zaključio je.


Šef HDZ-a Andrej Plenković je samo prošao pored novinara, da bi na upit što očekuje danas od pregovora kratko odvratio – napredak.