Unutarpartijski obračun?

HDZ: Varga smjenjuje Ostojićeve i Obersnelove kadrove

Hina

D. Jelinek

D. Jelinek

U oporbenom HDZ-u neslužbene informacije o smjeni sanacijskih upravitelja najvećih bolničkih centara ocjenjuju rezultatom unutarnjih sukoba u SDP-u zbog kojih ministar zdravlja Siniša Varga, po napucima premijera Zorana Milanovića, smjenjuje kadrove bivšeg ministra Rajka Ostojića i predsjednika riječkog SDP-a Vojka Obersnela



ZAGREB – U oporbenom HDZ-u neslužbene informacije o smjeni sanacijskih upravitelja najvećih bolničkih centara ocjenjuju rezultatom unutarnjih sukoba u SDP-u zbog kojih ministar zdravlja Siniša Varga, po napucima premijera Zorana Milanovića, smjenjuje kadrove bivšeg ministra Rajka Ostojića i predsjednika riječkog SDP-a Vojka Obersnela.


Riječ je isključivo o unutarpartijskom obračunu, jer iza šefa riječkog KBC-a stoji Vojko Obersnel, a iza ostala tri sanacijska upravitelja navodno je stajao Rajko Ostojić. Ništa novo zdravstveni sustav neće dobiti s novim upraviteljima, ocijenio je predsjednik HDZ-ova Odbora za zdravstvo Ante Ćorušić na konferenciji za novinare sazvanoj nakon što su mediji objavili informaciju o smjeni sanacijskih upravitelja. Neslužbeno, u četvrtak bi na zatvorenom dijelu sjednice Vlade Varga trebao predložiti smjenu čelnih ljudi KBC-a Zagreb, Sestre milosrdnice, Rijeka i Osijek, i to zbog navodno loše provedbe sanacije. No, kako se doznaje, tek u srijedu istječe rok za predaju sanacijskih izvješća za prošlu godinu. Ćorušić smatra da financije nisu pravi razlog smjene jer je svima poznato da je sa sadašnjim HZZO-ovim cijenama bolnicama nemoguće pozitivno poslovati.»Bilo bi smiješno da nije žalosno jer se ne vodi računa o zdravstvenom sustavu koji je kolabirao. Ista Vlada imenovala je svih pet šefova KBC-a prije tri i pol godine, a sada ih zamjenjuju njihovi zamjenici. Ja ne znam tko je tu lud – sjaši Kurta da uzjaši Murta«, rekao je Ćorušić. Smatra da je Vlada Zorana Milanovića u protekle tri i pol godine propustila provesti sustavne promjene kako bi zdravstveni sustav postao financijski održiv.»Situacija je alarmantna, liste čekanja su sve duže, stručni kadrovi odlaze u inozemstvo, a Vlada se bavi politikanstvom, kadroviranjem i partijskim smjenama«, ustvrdio je Ćorušić.