Stegovna mjera

HAC pokrenuo postupak protiv blagajnika na Krčkom mostu koji je psovao i prijetio zbog kovanica

Portal Novilist.hr

Foto Vedran Karuza

Foto Vedran Karuza



Index je objavio snimku s naplatnih kućica na Krčkom mostu, iz koje je vidljivo kako blagajnik vulgarno vrijeđa dvije ženske osobe, jer su mostarinu htjele platiti lipama. HAC najprije u svemu nije vidio ništa sporno, da bi danas za Index potvrdili kako je protiv djelatnika pokrenut stegovni postupak.


– Hrvatske autoceste ne podržavaju i smatraju krajnje neprimjerenim ovakav način ophođenja blagajnika prema korisniku. Upravo iz tog razloga za blagajnika je proveden postupak utvrđivanja činjenica te će radniku sukladno internim aktima Društva biti izrečena stegovna mjera, rekli su iz HAC-a za Index.


Zasad nije poznato kakvu će kaznu djelatnik dobiti, s obzirom na to da je postupak još u tijeku.




Podsjetimo, dvije su žene 10. kolovoza krenule na krk, no djelatnik Hrvatskih autocesta na blagajni nije im htio uzeti kovanice. Najprije im je rekao da ne želi uzeti vrećicu sa sitnim novcem jer da je alergičan na plastiku. Kasnije lipe nije želio uzeti ni u papirnatoj vrećici, već je tražio da mu plate u novčanicama.


Počeo im je prijetiti da će ih prijaviti polici, iako su mu dale točan iznos mostarine. U jednom trenutku požalio se da od posla nije ‘stigao otići pišati’. U nekoliko je navrata o opsovao. Kad mu je vozačica dala kovanice u ruku, poručio joj je: ‘Dajte mi 39 kuna, nemojte me zajebavat’. Sram vas bilo i, još jedanput, sram vas bilo!’.


Dvije žene plaćanjem u lipama pridružile su se građanskom prosvjedu protiv plaćanja mostarine na Krčkom mostu. Riječ je o jedinom mostu u Hrvatskoj na kojem se naplaćuje mostarina, iako je izgrađen još prije gotovo 40 godina samodoprinosom građana.


Ministar Oleg Butković je najavio ukidanje mostarine do početka 2019. godine, no sve je ostalo samo na najavama.