O ponovnom pokretanju rasprave o Agrokoru

Grmoja tijekom noćne rasprave: Smisao prijedloga je pokazati kako nas je progutao Agrokor

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Grmoja je na početku rasprave zamolio potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića da raspravu prebaci za četvrtak s obzirom da je kasno započela, a zanima javnost. Brkić je odbacio taj prijedlog uz objašnjenje da kad se određivao dnevni red nije moglo predvidjeti dokad će rasprava o točkama trajati



ZAGREB Rasprava o prijedlogu 36 oporbenih zastupnika o izmjeni Odluke o osnivanju saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor započela je u srijedu navečer iza 20 sati, a saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je kako je smisao tog prijedloga nastaviti započeti posao i pokazati kako je Agrokor nastao, rastao, kako nas je gutao, i na kraju progutao.


Kako bi se u Saboru raspravljalo o aktualnoj aferi »Hotmail« i stanju u Agrokoru, mostovci su prikupili 30 zastupničkih potpisa te na temelju mogućnosti predviđenih Poslovnikom uputili Saboru zahtjev da se provede rasprava o izmjeni Odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor kako bi se omogućilo ponovno pokretanje rasprave o Agrokoru.


»Smisao prijedloga je nastaviti započeti posao i pokazati kako je nastao, kako je rastao i kako nas je gutao i na kraju progutao Agrokor. Tko je sve bio uvezan i gdje su završili svi silni državni novci ulupani u vreću bez dna jednog čovjeka i njegove obitelji. I svih onih naslonjenih na njega«, rekao je Grmoja predstavljajući prijedlog oporbenih zastupnika.




Smisao je, dodao je, pokazati kako su građani Hrvatske spašavali Agrokor od njegova nastanka.


Grmoja je na početku rasprave zamolio potpredsjednika Hrvatskog sabora Milijana Brkića da raspravu prebaci za četvrtak s obzirom da je kasno započela, a zanima javnost.


Brkić je odbacio taj prijedlog uz objašnjenje da kad se određivao dnevni red nije moglo predvidjeti dokad će rasprava o točkama trajati.