Sjednica predsjedništva stranke

Grmoja: Most ostvario fenomenalan rezultat i rješenje je za Hrvatsku

Hina

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

Snimio Davor KOVAČEVIĆ

»Ni sami ne možemo vjerovati što smo napravili. Od četiri županjska vijećnika prije četiri godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sada ih imamo preko 70 diljem Hrvatske«, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u sjedištu Mosta u Zagrebu nakon sjednice Predsjedništva



ZAGREB Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak je fenomenalnim ocijenio rezultate ostvarene na nedjeljnim lokalnim izborima poručivši da je Most pokazao kako više nije regionalna, već nacionalna opcija, treća politička snaga i »rješenje za Hrvatsku«


»Ni sami ne možemo vjerovati što smo napravili. Od četiri županjska vijećnika prije četiri godine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sada ih imamo preko 70 diljem Hrvatske«, rekao je Grmoja na konferenciji za novinare u sjedištu Mosta u Zagrebu nakon sjednice Predsjedništva.


Ističe i da su u mnogim gradovima ušli i u gradska vijeća, kao i to da su obranili sve Mostove utvrde, Omiš i Vrgorac, a u Metkoviću idu u drugi krug za izbor gradonačelnika. Dodaje tome i »fenomenalan rezultat u Splitu« gdje Most ima pet vijećnika u gradskom vijeću, ulazak u županijsku skupštinu u Primorsko-goranskoj te Istarskoj županiji, kao i to da u drugi krug za izbor župana idu on i Tomislav Panenić, u Dubrovačko-neretvanskoj odnosno Vukovarsko-srijemskoj županiji.




»Most više nije nekakva regionalna, nego nacionalna opcija. Treća politička snaga u zemlji«, poručuje Grmoja.


Nema gdje nas nema, dodaje te kaže da su ostvarili fenomenalan rezultat. »Moramo svi biti ponosni. (…) To je pravo čudo. (…) Avangarda kreće iz cijele Hrvatske. Nezavisni se bude«, uz ostalo je kazao.


Naglašava da je Most »politička opcija koja nudi rješenje za Hrvatsku«, koja ne kritizira samo one koji su na vlasti i ne ponaša se rušilački kako ih, kazao je, žele prikazati.


»Vodili smo općine i gradove i u njima stabilizirali stanje, pokrenuli investicije. Znači mi smo opcija koja nudi rješenje. Zalažemo za otvoreno društvo. Za drukčiju, bolju Hrvatsku u kojoj će postojati stabilnost bez korupcije, sukoba interesa, zlouporabe položaja i ovlasti, svega onog čemu smo svjedočili posljednjih 20-ak godina. Most je rješenje za Hrvatsku«, ustvrdio je.


Most je, dodaje, pokazao jednu drugačiju Hrvatsku, bez konflikta i sukoba, u kojoj se transparentno vode općinske, gradske i županijske financije. Gdje god smo bili na vlasti pokazali smo što je to odgovorna i transparentna vlast, kazao je.


U Metkoviću, iz kojega je Most i potekao kao politička opcija, idu u drugi krug za izbor gradonačelnika, a u Vijeću imaju jednak broj vijećnika (sedam) kao i HDZ, dok HSS ima dva vijećnika. Grmoja kaže kako ne žele ni s kim koalirati te očekuje da HDZ i HSS, ako postoji njihov dogovor o koaliciji u Gradskom vijeću, to obznane.


»Želimo poslati poruku građanima Metkovića: zar ćete dopustiti da vam gradske financije vode Jambo i Nikola Oršulić? Oni znaju tko je Oršulić, to je stvarni predsjednik HDZ-a Metković, jer je sadašnji samo novo lice koje je trebalo prikriti stari kriminal”, kazao je.