Zastupnik Mosta održao tiskovnu

Grmoja: ‘Ispričat ću se Jandrokoviću, ako se HDZ ispriča za afere i zato što nemamo novca za bolesnu djecu

Hina

Nikola Grmoja ih je pozvao da se ispričaju  što nemamo novca za lijekove za bolesnu djecu / Snimio Darko JELINEK

Nikola Grmoja ih je pozvao da se ispričaju što nemamo novca za lijekove za bolesnu djecu / Snimio Darko JELINEK

«Pozivam premijera Andreja Plenkovića da se ispriča zbog Ive Sanadera, Fimi medije, Planinske, predaje Ine Molu, zbog Hypo banke. Pozivam Branka Bačića da se ispriča što je nosio torbe u aferi Fimi medija, da se ispričaju zbog Vladimira Šeksa koji mi je rekao da ću osjetiti gorke trenutke«, nabrajao je Grmoja, istaknuvši da su Šeks i Bačić kumovi te da su vlade svojim nedjelovanjem omogućile nastanak ovakvog Agrokora



ZAGREB Zastupnik Mosta Nikola Grmoja u četvrtak je na konferenciji za novinare odgovorio predstavnicima Kluba HDZ-a, istaknuvši da je spreman ispričati se predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću, ako se prije toga HDZ ispriča za sve svoje afere.


Grmoja smatra da su optužbe HDZ-ovaca da je počinio kazneno djelo prijetnje pokušaj da se skrene pažnja javnosti s gašenja saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor.


«Iako smatram da nisam prijetio, spreman sam se ispričati, mogu i klečati na kukuruzu ako treba, ali imam nekoliko uvjeta, odnosno razloga zašto bi se HDZ trebao ispričati prije mene«, poručio je Grmoja.




«Pozivam premijera Andreja Plenkovića da se ispriča zbog Ive Sanadera, Fimi medije, Planinske, predaje Ine Molu, zbog Hypo banke. Pozivam Branka Bačića da se ispriča što je nosio torbe u aferi Fimi medija, da se ispričaju zbog Vladimira Šeksa koji mi je rekao da ću osjetiti gorke trenutke«, nabrajao je Grmoja, istaknuvši da su Šeks i Bačić kumovi te da su vlade svojim nedjelovanjem omogućile nastanak ovakvog Agrokora.


Grmoja je vladajuće pozvao da se ispričaju i zbog ministra financija Zdravka Marića koji je, kazao je, Todorićev projekt u Vladi, zbog ministra zdravstva Milana Kujundžića koji je također dio Todorićeva projekta.


Također ih je pozvao da se ispričaju jer smo odustali od agencije za lijekove, zato što nemamo novca za lijekove za bolesnu djecu, zato jer su 1999. godine dali državno jamstvo privatnoj tvrtki Agrokor za inozemni kredit. Usto, tražio je ispriku vladajućih zbog stanja u pravosuđu i presude Tomi Horvatinčiću, jer stradavaju mali ljudi, a za bogatije nema pravosudnog epiloga.


«Neka se ispričaju zbog koncesije na Zlatnom ratu, zbog ministrice Gabrijele Žalac koja je 10 milijuna kuna dala svom poznaniku, zbog nezakonitog gašenja istražnog povjerenstva i prikrivanja istine o Agrokoru«, poručio je HDZ-u Grmoja.


Među ostalim, Grmoja je spomenuo i da u svojim redovima imaju župana optuženog za obiteljsko nasilje, a govore da je to unutarstranačka stvar.


«Kada se za sve ovo ispričaju, onda sam se ja spreman ispričati i klečati na kukuruzu ako treba«, ustvrdio je Mostovac. Ironizirao je da je Grmoja velika opasnost dok HDZ kontrolira sve u državi, i da je jedan zastupnik toliko ugrozio predsjednika Sabora da se zbog toga sazivaju izvanredne konferencije za novinare.


Najavio je i da će u saborsku proceduru uputiti prijedlog nove odluke o osnivanju istražnog povjerenstva za Agrokor, koje bi se bavilo svim temama za koje je osnovano dosadašnje povjerenstvo osim kvalitete financijskih izvješća s obzirom na to da o tome istragu provodi DORH, pa na toj temi, kazao je, HDZ i druge stranke mogu pokazati jesu li za istinu o Agrokoru.