Kampanja

Grabar Kitarović skupljat će novac preko donatorskih večera. Evo koliko treba platiti mjesto za stolom

Tihana Tomičić

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Kandidatkinja HDZ-a kampanju počinje večeras u ponoć na Grobniku, kao i prije pet godina, a u četiri velika grada održat će četiri velika skupa, ali i četiri donatorske večere na kojima mogu prisustvovati svi koji se jave lokalnom HDZ-u i - uplate 10.000 kuna, koliko košta mjesto na takvoj večeri



Potencijalni predsjednički kandidati predali su jučer svoje potpise kojima bi trebali verificirati svoju kandidaturu, a najviše potpisa predala je kandidatkinja HDZ-a i aktualna predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je u podne jučer u DIP donijela 231.652 potpisa. 


HDZ-ova kandidatkinja će u nastavak kampanje krenuti iz Dubrovnika, pa prema sjeveru. Veliki skup u Rijeci bit će održan sredinom njene kampanje, a sve će završiti u Vukovaru 20. prosinca. U četiri velika grada održat će četiri velika skupa, ali i četiri donatorske večere na kojima mogu prisustvovati svi koji se jave lokalnom HDZ-u i uplate 10.000 kuna, koliko košta mjesto na takvoj večeri. Ideja je da se tako prikupi ukupno dva milijuna kuna.


Međutim, u njenom stožeru nije bilo moguće dobiti odgovor na pitanje kako to da je za ove izbore sakupila gotovo trećinu, odnosno sto tisuća potpisa manje nego prije pet godina. No, iz HDZ-a i njezina stožera poručuju da su kvote koje su trebale biti odrađene na terenu, uredno i odrađene, pa je tako u PGŽ-u skupljeno više od deset tisuća potpisa, koliko je bilo i planirano, mada je i to manje nego prije pet godina.




No, čini se da je na ovim izborima Kolindi Grabar-Kitarović bilo najvažnije prestići protukandidate, a ispostavilo se da su i Zoran Milanović i Miroslav Škoro prikupili gotovo istovjetan broj potpisa – nešto manje od 80.000, dakle skoro trostruko manje od nje. Doduše, Milanović je to uspio u dva i pol dana, a Škoro u punom roku koliko je prikupljanje trajalo. A jučer su obojica, osim po broju potpisa, bili slični i po oštrim komentirima o aktualnoj predsjednici.