Predsjednica

Grabar-Kitarović o ministrici Murganić: ”Sustav socijalne skrbi treba reformirati odozdo, a ne od vrha”

Hina

»Mislim da je potrebna reforma sustava socijalne skrbi koja treba krenuti od dna, a ne od vrha. Trebamo evaluirati što se događa u svakoj jedinici lokalne samouprave gdje postoje socijalne službe i vidjeti ima li propusta. Na žalost, počesto imamo slučaj da su obitelji i djeca samo imena na papiru koja se vrte u uredima, a ne živa bića kojima treba pomoći«, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović odgovarajući na pitanje novinara u Pakracu, gdje je sudjelovala na obilježavanju 28. godišnjice početka Domovinskog rata.



 Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović subotu je novinarima u Pakracu odgovorila da je pitanje ostavke ministrice Nade Murganić zbog slučaja obiteljskog zločina na Pagu pitanje za predsjednika Vlade, no smatra kako problem nije u vrhu ministarstva, nego na lokalnoj razini te da je potrebna reforma sustava socijalne skrbi od dna, a ne od vrha.


Poručila je da je sustav podbacio, ali i da treba vidjeti tko je osoba koja je pogriješila i zašto je pogriješila kako se takva tragedija ne bi ponovila.»Mislim da je potrebna reforma sustava socijalne skrbi koja treba krenuti od dna, a ne od vrha. Trebamo evaluirati što se događa u svakoj jedinici lokalne samouprave gdje postoje socijalne službe i vidjeti ima li propusta. Na žalost, počesto imamo slučaj da su obitelji i djeca samo imena na papiru koja se vrte u uredima, a ne živa bića kojima treba pomoći«, rekla je predsjednica Grabar-Kitarović odgovarajući na pitanje novinara u Pakracu, gdje je sudjelovala na obilježavanju 28. godišnjice početka Domovinskog rata. Istaknula je napore onih djelatnika koji ulažu osobno vrijeme i napor da pomognu djeci i obiteljima.»Svaka čast onim djelatnicima iz sustava socijalne skrbi koji ulažu svoje osobno vrijeme i napor da pomognu djeci i obiteljima da ovakvih tragedija ne bude više«, rekla je hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović.Insinuacije o tomu da članovi HDZ-a u izbornim kampanjama koriste službene automobile nije željela komentirati, no pojasnila je kako štićene osobe poput predsjednika Vlade moraju imati zaštitu.