Akcija Remorker

Grabar Kitarović o Kalmetinom slučaju: Ne mislim da će mi to škoditi u kampanji

Hina

"Neka pravosudna tijela rade svoj posao, postoji trodioba vlasti, prema tome ne mogu ni na koji način utjecati niti se miješati ni u ovoj fazi davati svoja mišljenja", poručila je Grabar Kitarović



ŠKABRNJA – HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović ocijenila je u ponedjeljak kako joj Uskokovo proširenje istrage na bivšeg HDZ-ovog ministra prometa i zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu neće štetiti u kampanji za predsjedničke izbore, poručivši kako je ona uvijek za nultu toleranciju na korupciju.


“Apsolutno sam za nultu toleranciju na korupciju, i to ne samo u doba kampanje, nego i tijekom čitave godine. Ne držim da će mi to škoditi u kampanji”, istaknula je Grabar Kitarović u Škabrnji, gdje je počelo obilježavanje 23. obljetnice stradanja mještana i branitelja u velikosrpskoj agresiji.


Naglasila je kako ona ima svoj program “Za bolju Hrvatsku”, a da je Kalmetin slučaj u nadležnosti pravosudnih tijela. “Neka pravosudna tijela rade svoj posao, postoji trodioba vlasti, prema tome ne mogu ni na koji način utjecati niti se miješati ni u ovoj fazi davati svoja mišljenja”, poručila je Grabar Kitarović.




Novinare je zanimao i njezin komentar da je od kninske gradonačelnice i stranačke kolegice Josipe Rimac dobila zastavu s kninske tvrđave, što je u dijelu javnosti popraćeno kao stranačko svojatanje nacionalnih simbola, a na što je HDZ-ova predsjednička kandidatkinaj rekla da je tu zastavu dobila na zatvorenoj klauzuri.


“Više od 200 zastava je bilo na kninskoj tvrđavi, meni je draže da se te zastave poklanjaju nego da se spaljuju”, poručila je Grabar Kitarović i dodala kako je duboko počašćena što je primila takvu hrvatsku zastavu. “Svaki građanin Hrvatske ima to pravo, zašto meni oduzimate to pravo”, upitala je novinare.


Obilježavanje 23. obljetnice stradanja Škabrnje počelo je molitvom krunice i misom u 17 sati u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, a nastavlja se paljenjem lampiona duž ulice Žrtava srbočetničke agresije na ulazu u mjesto, na predjelu Ambar.