Ostaje na dužnosti

Grabar-Kitarović čestitala Rohaniju na ponovnom izboru za predsjednika Irana

Hina

NL arhiva

NL arhiva

«Držim kako je od iznimne važnosti i jačanje naše gospodarske suradnje«, stoji u čestitki predsjednice Grabar-Kitarović, kako je priopćio njezin glasnogovornik



ZAGREB U povodu ponovnog izbora na dužnost predsjednika Islamske Republike Irana, hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je čestitku predsjedniku Hasanu Rohaniju, priopćio je u subotu ured predsjednice.


»Želim Vam svako dobro i uspjeh u daljnjem obavljanju važnih i odgovornih predsjedničkih dužnosti kojima pridonosite boljitku i stabilnosti Vaše države i svih njezinih građana«, stoji u čestitki.


Istaknuvši kako su Hrvatska i Iran »prijateljske države« te da njihova međusobna suradnja »stalno jača na različitim područjima od zajedničkog interesa« Grabar-Kitarović je rekla da vjeruje »kako ćemo u razdoblju koje je pred nama nastaviti jačati suradnju i dijalog između naših dviju država te raditi na razvoju zajedničkih inicijativa kojima možemo unaprijediti sveukupne hrvatsko-iranske odnose«.




« Držim kako je od iznimne važnosti i jačanje naše gospodarske suradnje«, stoji u čestitki predsjednice Grabar-Kitarović, kako je priopćio njezin glasnogovornik.


Dosadašnji predsjednik reformist Rohani (68), koji je doveo zemlju do povijesnog nuklearnog dogovora sa šest velikih sila, pobijedio je u petak na predsjedničkim izborima u Iranu osvojivši 57 posto glasova.