Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 13° 4n
Sutra: 13° 13° 4n
29. ožujka 2020.
Predsjednica Republike

Grabar-Kitarović: Saborsko povjerenstvo za Agrokor treba nastaviti s radom

Kolinda Grabar-Kitarović, Foto. D. JELINEK
Kolinda Grabar-Kitarović, Foto. D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 26. listopad 2017. u 15:00 2017-10-26T15:00:13+02:00

Za taj ugovor nisam znala. Sve što znam koliko i vi, ono što sam pročitala u medijima. Mislim da je ovo upravo jedno od pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti saborsko povjerenstvo«, rekla je predsjednica Republike

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u četvrtak je izjavila da nije znala za odredbe iz roll-up ugovora da Vlada ne može smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu 'lex Agrokor', a smatra da je to jedno od pitanja kojima bi se »trebalo pozabaviti saborsko povjerenstvo« za Agrokor.

»Za taj ugovor nisam znala. Sve što znam koliko i vi, ono što sam pročitala u medijima. Mislim da je ovo upravo jedno od pitanja kojima bi se trebalo pozabaviti saborsko povjerenstvo«, rekla je predsjednica Republike novinarima u Orebiću nakon susreta s vinarima Dubrovačko-neretvanske županije.

Prema tekstu u današnjem Jutarnjem listu, Vlada ne smije smijeniti Antu Ramljaka kao izvanrednog povjerenika ili glavnog savjetnika u procesu 'lex Agrokor', jer će se to smatrati povredom Ugovora o kreditiranju.

Kako taj list navodi, roll-up kredit, potpisan 8. lipnja ove godine između Agrokora, zajmodavaca i agenta kredita, sadrži niz odredbi koje tim kreditorima daju pune ovlasti u upravljanju procesom lex Agrokor.

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je kazao da su zakonom o izvanrednoj upravi u Agrokoru regulirana prava i nadležnosti Vlade i institucija te da ih nikakav ugovor ne može derogirati.

»Zakon o izvanrednoj upravi je onaj pravni propis koji regulira prava i nadležnosti Vlade RH i institucija. Nikakav ugovor ne može derogirati prava koja ima Vlada temeljem tog ugovora«, izjavio je Plenković na početku sjednice Vlade.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.