Na dvije stolice?

Grabar Kitarović: Ostavila sam međunarodnu karijeru da bih postala predsjednicom

Hina

Grabar Kitarović je komentirajući medijske napise kako je i dalje zaposlena u NATO-u, a za predsjedničku kampanju koristi neplaćeni dopust, rekla novinarima da je »ostavila respektabilnu međunarodnu karijeru i u međuvremenu odbila nekoliko vrlo lukrativnih i primamljivih ponuda iz inozemstva kako bi se vratila u Hrvatsku«



VARAŽDIN – HDZ-ova kandidatkinja na predsjedničkim izborima Kolinda Grabar Kitarović izjavila je za današnjeg posjeta Varaždinskoj županiji da je ostavila respektabilnu međunarodnu karijeru kako bi postala prvom hrvatskom predsjednicom.


Grabar Kitarović je komentirajući medijske napise kako je i dalje zaposlena u NATO-u, a za predsjedničku kampanju koristi neplaćeni dopust, rekla novinarima da je »ostavila respektabilnu međunarodnu karijeru i u međuvremenu odbila nekoliko vrlo lukrativnih i primamljivih ponuda iz inozemstva kako bi se vratila u Hrvatsku«.


Sada u Zagrebu živim isključivo od ušteđevine, kazala je dodavši kako, za razliku od drugih kandidata, u predsjedničku utrku ulazi bez osobnih primanja, mirovinskog i zdravstvenog osiguranja, te staža, a jedino je iskoristila pravo da njezino dvoje djece ne mora prekidati školsku godinu u Belgiji.




»Suprug i ja odlučili smo da ćemo ih ostaviti u Belgiji dok traje kampanja, kako bismo ih zaštitili od medijskog eksponiranja i neugodnosti kampanje. Moja djeca imaju pravo na svoje djetinjstvo i ja sam prije svega majka koja će im to omogućiti«, rekla je dodavši kako je neplaćeni dopust bio prijedlog NATO-a, ali samo zbog reguliranja statusa.


»Svima koji mi podmeću raznorazne priče poručujem: ja ću biti prva hrvatska predsjednica. Moja će se djeca vratiti u Hrvatsku, živjet će u boljoj i prosperitetnoj Hrvatskoj, a gospodin Josipović morat će reaktivirati svoj zamrznuti status na Pravnom fakultetu«, poručila je Grabar Kitarović i naglasila kako »nema nikakvih alternativa i ne razmišlja o drugome«.


HDZ-ova predsjednička kandidatkinja komentirala je i prosvjed pred Ministarstvom branitelja ustvrdivši kako je »ružno je govoriti da se tim ljudima manipulira jer nitko ne bi sjedio i po cijele noći provodio na hladnoći u šatoru, da ti 100-postotni invalidi ne osjećaju potrebu da budu tamo i izbore se za svoja prava, za poštovanje i pravednost«.


To što se jedan branitelj zapalio je »očajnički potez koji me duboko žalosti i za kojeg se nadam da će ipak pokrenuti nekakav dijalog i da će dovesti do rješenja ovih dana«, rekla je Grabar Kitarović.Prije dolaska u Varaždin HDZ-ova kandidatkinja posjetila je poduzetničku zonu u općini Gornji Kneginec te najavila da će idući tjedan predstaviti gospodarski program.

»Htjela sam obilascima po Hrvatskoj dobiti konkretna mišljenja i iskustva s terena kako bismo ih inkorporirali u program. Čvrsto vjerujem da poduzetništvo mora našu državu izvesti iz gospodarske krize, jer država može otvarati projekte i kroz njih određeni broj radnih mjesta ograničenog trajanja, ali samo malo, srednje i veliko poduzetništvo rješava krizu i otvara nova radna mjesta«, naglasila je Grabar Kitarović.