Plenković potpisao rješenje

Gotovina postao posebni savjetnik potpredsjednika Vlade Krstičevića, obavljat će posao bez naknade

Hina

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Područje savjetovanja Gotovine odnosi se formalno na sustav Domovinske sigurnosti, kojeg razvija Krstičević, no biti će angažiran prema potrebi za sva pitanja vezana uz sustav obrane i sigurnosti. Prema pravilima o zapošljavanju unutar vlade, Gotovina ima pravo i na naknadu za tu funkciju, no on je inzistirao da taj posao obavlja bez financijske naknade



ZAGREB Ministar obrane Damir Krstičević objavio je u četvrtak na svome facebook profilu da je na sjednici Vlade u Vukovaru premijer Andrej Plenković potpisao rješenje kojim generala Antu Gotovinu imenuje posebnim savjetnikom ministra obrane Republike Hrvatske, prenosi Hina.


 »Iznimno mi je drago što je moj veliki prijatelj i naš heroj pristao na moj prijedlog i spomenuti angažman, te sam uvjeren da će general svojim znanjima i sposobnostima značajno pridonijeti nacionalnoj sigurnosti i razvoju Oružanih snaga RH. Želja mi je nastaviti poticati angažiranje bivših profesionalnih vojnika i časnika koji su pomogli u stvaranju naše Domovine te zasigurno mogu značajno doprinijeti i održavanju nacionalne sigurnosti!«, istaknuo je ministar obrane Krstičević u objavi.« Dobro nam došli Generale, poručio je Krstičević svome savjetniku generalu Anti Gotovini.


Ovo imenovanje je predložio Krstičević, prenosi portal televizije N1.




Područje savjetovanja Gotovine odnosi se formalno na sustav Domovinske sigurnosti, kojeg razvija Krstičević, no biti će angažiran prema potrebi za sva pitanja vezana uz sustav obrane i sigurnosti. Prema pravilima o zapošljavanju unutar vlade, Gotovina ima pravo i na naknadu za tu funkciju, no on je inzistirao da taj posao obavlja bez financijske naknade, piše N1.


Prema riječima ministra obrane Krstičevića, jako mu je drago što je Gotovina pristao na angažman, jer se time i praktično potiče angažiranje bivših profesionalnih vojnika i časnika koji svojim znanjima i sposobnostima mogu puno doprinjeti nacionalnoj sigurnosti i razvoju Oružanih snaga, prenosi N1.