Tragedija u Opatiji

Gosti su se mjesecima žalili na zapuštenost Belvederea. Na koncu je češki turist platio životom

P. N.

foto: TripAdvisor

foto: TripAdvisor

U lipnju ove godine naš list upozoravao je na sablasan izgled hotelskog kupališta, s razbijenim betonskim površinama i potpuno zapuštenim kupališnim prostorom, zbog čega su se u našu redakciju u nekoliko navrata javljali lokalno stanovništvo i gosti hotela.



Hotel Belvedere, gdje se prema informacijama našeg lista dogodila nesreća pri kojoj je, zbog puknuća dijela betonske ograde poginuo četrdesetpetogodišnji češki turist, mjesecima je tema o kojoj njegovi gosti pišu na servisu TriopAdvisor, poručujući da je hotel u katastrofalnom stanju i da treba generalnu obnovu.


Međutim, na ova upozorenja nitko se od nadležnih po svemu sudeći nije obazirao. Kako stvarui stoje, generalnu zapuštenost hotelas na koncu je smrću platio češki turist.


U lipnju ove godine naš list upozoravao je na sablasan izgled hotelskog kupališta, s razbijenim betonskim površinama i potpuno zapuštenim kupališnim prostorom, zbog čega su se u našu redakciju u nekoliko navrata  javljali lokalno stanovništvo i gosti hotela.




Na katastrofalno stanje hotela upozoravali su njegovi gosti i na servisu TripAdvisor, gdje je objavljeno i niz fotografija koje pokazuju u kakvom je hotel stanju.



– Katastrofa. Vlasnik ne brine ni o čemu ovdje. Zgrada je šarmantna, ali smještaj je apsolutno neprihvatljive kvalitete. Sobe izgledaju kao ratna zona, uređaji ne rade ili nedostaju, ali nitko ne brine, poručuje jedan od gostiju.


Drugi gost hotela navodi da se Belvedere nalazi na dobroj lokaciji, ali, citiramo, prililčno je star i potrebna mu je generalna obnova.


– Naša soba bila je totalna katastrofa. Moja žena i ja smo čistili kupaonu. Otišli smo iz hotela ranije, jer nismo to više mogli ponositi, poručuje gost Belvederea.


Vlasnici su se, rekosmo, na ova upozorenja očito oglušili. Na koncu se dogodila tragedija.