Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu

Gordana Rusak se ograđuje od Ladislava Ilčića: Zaključci Odbora nisu rezultat političkih pritisaka

Hina

Snimio Darko Jelinek

Snimio Darko Jelinek

»Vjerujem da prijedlozi Saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu vezani uz kurikularnu reformu ne bi izazvali takvu reakciju Ekspertne skupine da član tog Odbora nije Ilčić«, istaknula je. Dodala je kako se »odlučno suprotstavila« Ilčićevom zahtjevu da se stvori nadpovjerenstvo nad Ekspertnom skupinom i on nije prihvaćen



ZAGREB Nezavisna zastupnica i Predsjednica odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Gordana Rusak izvijestila je u petak da se ograđuje od istupa Ladislava Ilčića vezanih uz kurikularnu reformu.


»Vjerujem da prijedlozi Saborskog odbora za obrazovanje, znanost i kulturu vezani uz kurikularnu reformu ne bi izazvali takvu reakciju Ekspertne skupine da član tog Odbora nije Ilčić«, istaknula je u priopćenju.


Dodala je kako se »odlučno suprotstavila« Ilčićevom zahtjevu da se stvori nadpovjerenstvo nad Ekspertnom skupinom i on nije prihvaćen.




»Zaključci koje je Odbor donio isti su kao i oni koji su donijeti na okruglom stolu Sveučilišta u Zagrebu i koji se nalaze na web stranici Sveučilišta. Stoga smatram da su Zaključci u skladu sa zahtjevima struke, a ne rezultat političkih pritisaka bilo koje opcije«, ustvrdila je.


Pozvala je da se prijepori »rješavaju kroz dijalog, a ne kroz pritiske«. »Reforma mora ići dalje i ne smije biti talac bilo koje političke opcije ili bilo koje interesne skupine«, istaknula je.