Vlada objavila

Goran Heffer razriješen dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode

Hina

Vlada je danas, na zatvorenom dijelu sjednice, Gorana Heffera razriješila dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode, nakon što je on ranije razrješenje zatražio iz osobnih razloga.Heffer, dosadašnji pomoćnik ministra za inspekcijske poslove, nedavno je priopćio da je u ožujku razgovarao s ministrom Mihaelom Zmajlovićem o odlasku iz Ministarstva, te da su razlozi bili isključivo osobni

ZAGREB – Vlada je danas, na zatvorenom dijelu sjednice, Gorana Heffera razriješila dužnosti pomoćnika ministra zaštite okoliša i prirode, nakon što je on ranije razrješenje zatražio iz osobnih razloga.Heffer, dosadašnji pomoćnik ministra za inspekcijske poslove, nedavno je priopćio da je u ožujku razgovarao s ministrom Mihaelom Zmajlovićem o odlasku iz Ministarstva, te da su razlozi bili isključivo osobni.

»Dogovorili smo da ću formalni zahtjev za razrješenje ministru i Vladi podnijeti kad dovršim neke od projekata koje sam osobno vodio ili koordinirao. U skladu s tim dogovorom, zahtjev za razrješenje s mjesta pomoćnika ministra i ostalih dužnosti, koje sam obavljao po odluci Vlade ili ministra, podnio sam prošlog tjedna«, naveo je Heffer prije desetak dana.


Odbacio je tada medijska nagađanja da je, kao predsjednik Upravnog vijeća Agencije za zaštitu okoliša, zbog prevelikih troškova odbio potpisati preseljenje te agencije u poslovnu zgradu Zagrebtower, gdje su se preselili i Ministarstvo, Državni zavod za zaštitu prirode te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. »S preseljenjem sam upoznat, u njegovoj pripremi nisam osobno sudjelovao i preseljenje nije u neposrednoj vezi s mojim zahtjevom za razrješenje, te ove dvije teme ne treba stavljati u isti kontekst«, istaknuo je Heffer.


Vlada je danas priopćila da je na zatvorenom dijelu sjednice, uz Heffera, na osobni zahtjev razriješila i pomoćnika ministra regionalnog razvoja i fondova EU Matiju Derka. Sa sutrašnjim danom razriješen je, također na osobni zahtjev, i pomoćnik ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Marko Lončarević, a novim je pomoćnikom imenovan Igor Cigula. Radi njegovog stupanja na dužnost 1. studenoga, Vlada predlaže njegov opoziv s članstva u Nadzornom odboru Hrvatskih autocesta.




Vlada je Petra Skansija i Darka Tota razriješila dužnosti predsjednika i člana Nacionalnog odbora za borbu protiv nasilja u sportu. Novim predsjednikom imenovan je Tomislav Paškvalin, kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a članom Vinko Filipović, kao predstavnik Agencije za odgoj i obrazovanje.