Uskoro izborni sabor

Glavaš najavio kandidaturu za predsjednika HDSSB-a i uvođenje “čvrste ruke”

Hina

Branimir Glavaš, Foto: D. LOVROVIĆ

Branimir Glavaš, Foto: D. LOVROVIĆ

Vodit ćemo HDSSB čvrstom rukom u iduće dvije godine dok se stranka ne konsolidira, rekao je Glavaš



Vršitelj dužnosti predsjednika HDSSB-a Branimir Glavaš najavio je u utorak kako će se kandidirati za predsjednika stranke na izvanrednom izbornom saboru 8. listopada u Osijeku, izrazivši uvjerenje da će se HDSSB nakon konsolidacije i izbora novog vodstva vratiti na političke pozicije koje će jamčiti kvalitetan izborni rezultat na parlamentarnim i lokalnim izborima.


»Možemo reći da je u stranci uvedeno izvanredno stanje. Vodit ćemo HDSSB čvrstom rukom u iduće dvije godine dok se stranka ne konsolidira. Iako sam ranije razmišljao o povlačenju iz političkog života, dat ću sve od sebe da se stranka vrati na pozicije od prije deset godina kada smo imali povjerenje solidnog broja birača u Slavoniji i Baranji«, poručio je Glavaš na konferenciji za novinare u Osijeku.


Izvijestio je kako je HDSSB-ovo Predsjedništvo raspustilo sve stranačke ogranke u Slavoniji kako bi se provela revizija članstva koja godinama nije ažurirana, a koja će, tvrdi, pokazati stvarno stanje u stranci. Uvjeren je da HDSSB nakon izbornog sabora okreće novu stranicu svoje povijesti, rasterećen problema »koji su se godinama gomilali i gurali pod tepih« te negativnosti koje su se vezale uz vođenje nekih lokalnih jedinica.




Smatra da je stranku u proteklih sedam, osam godina karakterizirala bahatost njenih predstavnika koji su obnašali vlast u lokalnim jedinicama, pa je HDSSB zbog pojedinaca koji su stranku zloupotrebljavali za osobne interese »obolio od korupcije i nepotizma, što je biračko tijelo prepoznalo i kaznilo ga na nekoliko proteklih izbornih ciklusa«. »U vrijeme kad se nisam nalazio u Hrvatskoj pojedinci su izvršnu vlast obnašali neprimjereno, glavna osobina im je bila neprimjerena doza bahatosti, jer nisu bili dorasli pozicijama koje su dobili zahvaljujući stranci. Odredbama novog Statuta takvim ljudima neće biti omogućen povratak u HDSSB«, poručio je Glavaš.


Izvijestio je kako su odlukom Predsjedništva iz stranke isključeni bivši đakovački gradonačelnik Zoran Vinković, bivši glavni tajnik HDSSB-a Davor Boras, bivši član Predsjedništva Darjan Rudan i aktualni županijski vijećnik Velimir Golub, »čime je završen proces unutarstranačkog raslojavanja i čišćenja«.