Natječaj raspisan prije tri mjeseca

Gdje je zapelo? Direktorima zračnih luka u Zadru, Splitu i Dubrovniku ističe mandat, Butković negira upravljački kolaps

Orjana Antešić

Foto: D: KOVAČEVIĆ

Foto: D: KOVAČEVIĆ

Oleg Butković je, doduše, danas u Kraljevici spomenuo opciju da se »starim« direktorima može produžiti  mandat do izbora novih



KRALJEVICA – Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković negirao je danas u Kraljevici da će doći do upravljačkog kaosa u dalmatinskim zračnim lukama.


Ovih dana, naime,  ističu mandati sadašnjim direktorima zračnih luka u Zadru, Splitu i Dubrovniku, a novi još nisu izabrani.


Sukladno svojoj odluci o izboru čelnih ljudi u strateškim državnim tvrtkama, Vlada je u još u lipnju raspisala natječaj za izbor, sa prijavljenim kandidatima objavljeni su i intervjui,  ali prijedlog  za izbor kandidata još nije »stigao« s Vladinog povjerenstva za upravljanje strateškim trgovačkim društvima, u kojem sjede ministri Goran Marić i Oleg Butković, i na sjednicu Vlade s koje se to još mora uputiti i skupštinama zračnih luka na odlučivanje.




Gdje je »zapelo«, Butković se nije izjasnio, samo je rekao da je postupak izbora novih direktora dalmatinskih zračnih luka u proceduri.


Indikativno je, doduše,  što je Butković spomenuo opciju da se »starim« direktorima može produžiti  mandat do izbora novih.


To se već učinilo, na šest mjeseci, odmah nakon što je Vlada donijela spomenutu odluku.


Problem je što tih šest mjeseci istječe ovih dana, po pisanju nekih medija direktorima aerodroma u Zadru i Dubrovniku sutra u ponoć, a nekoliko dana kasnije i njihovom kolegi u Splitu.