Desetak čartera

GUŽVA ZA ČARTER Do Moskve i natrag u jednom danu za 7.500 do 10.000 kuna

Andrea Bralić

Reuters

Reuters

Puno složenija situacija bit će ako Hrvatska uđe u finale jer se utakmica igra u nedjelju, kada je gotovo nemoguće doći do čartera zbog turističkih letova



RIJEKA Domaće turističke agencije nisu mogle dočekati bolji rasplet hrvatske nogometne priče. Jučer se tražio čarter više, a prema nekim procjenama, sutra ujutro iz Zagreba za Moskvu poletjet će desetak čartera s 1.500 navijača. Puno složenija situacija bit će ako Hrvatska uđe u finale jer se utakmica igra u nedjelju, kada je gotovo nemoguće doći do čartera zbog turističkih letova vikendom, no već sada ima predbilježbi u agencijama. Hrvatski nogometni savez je za ogled s Rusijom osigurao dodatnih 3.000 ulaznica, i to druge kategorije, po 3.526 kuna, te treće kategorije, koje koštaju 2.101 kuna. Čarter letovi koštat će dodatnih 7.500 do gotovo 9 tisuća kuna. Unatoč tome, agencije koje su osigurale čartere već su jučer tijekom jutra punile kapacitete i tražile dalje. Riječ je o aranžmanima u jednom danu, a putnicima se za cijenu nudio doručak i ručak u nekim moskovskim hotelima i restoranima.


Boris Žgomba, vlasnik i predsjednik Uprave Unilinea, našeg najvećeg turoperatora, ističe da su do noći na ponedjeljak najveći problem bile ulaznice, da bi potom problem postali čarteri do kojih nije lako u srcu sezone. Uniline nudi aranžman od 7.500 kuna, u koji je osim čartera također uključen doručak u hotelu, ručak u jednom moskovskom restoranu i sve zrakoplovne pristojbe. Nakon utakmice odmah se leti nazad za Zagreb.



 Srijeda je prema redu letenja u Zračnoj luci Franjo Tuđman najprometniji dan. U srijedu, 11. srpnja 2018., uz letove u redovnom prometu zračne luke, u jutarnjim satima planirana su i četiri charter zrakoplova na relaciji Zagreb – Moskva, za navijače koji putuju na polufinalnu utakmicu svjetskog nogometnog prvenstva Hrvatska – Engleska.Stoga se mole svi putnici koji u srijedu 11. srpnja 2018. putuju iz zračne luke    Franjo Tuđman da u zračnu luku dođu minimalno 2 i po sata prije planiranog vremena polijetanja zrakoplova, radi pravovremene prijave na let, apeliraju iz Zračne luke.


Mihael Robić, key account manager, Corporate & Sport Travel Department agencije Uniline, ističe da su upiti i rezervacije za polufinalnu utakmicu Svjetskog nogometnog prvenstva u Moskvi, daleko veći u odnosu na upite i rezervacije za prethodno odigrane utakmice: – Nakon punih dvadeset godina, za Hrvatsku i hrvatski nogomet, ulazak u polufinale zaista je velika stvar i značajan broj hrvatskih građana voljelo bi biti podrška s tribina našoj nogometnoj reprezentaciji. U prvom dijelu dana, kompanija je već popunila jedan charter, a po puštanju u prodaju dodatnog kontingenta ulaznica od strane Hrvatskog nogometnog saveza započelo je punjenje i drugog chartera – rekao nam je jučer u popodnevnim satima Robić. Atlas nudi let večer ranije s noćenjem, doručkom i ručkom u hotelu, a cijena je 8.950 kuna plus pristojbe 690 kuna. Polazak je večeras oko 23 sata, a osigurani su transfer do hotela i stadiona, te potom do zračene luke uz povratak u Zagreb u ranim jutarnjim satima.Cijene u ostalim agencijama također se kreću u tim okvirima. Agencija Speranza nudila je paket-aranžman od 7.500 tisuća kuna koji uključuje čarter, doručak, ručak, sve transfere i zrakoplovne pristojbe. Aranžman Palma travela je 7.990 kuna plus pristojbe od 800 kuna. Odlazak u Moskvu planiran je u rano ujutro, a povratak u Zagreb u ranim jutarnjim satima idućeg dana.