Anlizirali rezultate izbora

GRADSKI ODBOR SDP-a Ostalo nepoznato planira li Obersnel i dalje voditi riječki SDP

Tihana Tomičić

Snimio Sergej Drechsler

Snimio Sergej Drechsler

 Tekst novih izbornih pravila dobili smo tek jučer, i to je bilo premalo vremena da odredimo konkretne rokove održavanja izbora za vodstvo gradskog SDP-a i definiramo točne datume i okolnosti. Dao sam samo kratku informaciju o tome, a za desetak dana ćemo se ponovno sastati i tada će se znati kad će se održati izbori, a možda već i tko će biti kandidati, rekao nam je Obersnel, koji zasad ostaje tajnovit o svojim namjerama.



RIJEKA – Riječki SDP sastao se večeras nakon gotovo četiri mjeseca i – analizirao izborne rezultate i kampanju s lokalnih izbora u svibnju, odnosno lipnju, kad je bio održan drugi krug lokalnih izbora.


Iako se očekivalo da bi se na ovoj sjednici Gradskog odbora SDP-a Vojko Obersnel mogao izjasniti planira li se ponovno kandidirati za šefa partije ili će tu trku prepustiti nekom drugom, to se nije dogodilo. Rekao je tek kako se više ne planira boriti za mjesto gradonačelnika, ali to je stara vijest jer je to i u javnosti već više puta rekao, dok o internim izborima nije izrekao svoje namjere, niti ga je itko od članova to ni pitao.


Na pitanje kada će se Gradski odbor izjasniti o novim izbornim pravilima u SDP-u i kad će biti riječi o kandidaturama, Obersnel nam je nakon sjednice rekao:




– Tekst novih izbornih pravila dobili smo tek jučer, i to je bilo premalo vremena da odredimo konkretne rokove održavanja izbora za vodstvo gradskog SDP-a i definiramo točne datume i okolnosti. Dao sam samo kratku informaciju o tome, a za desetak dana ćemo se ponovno sastati i tada će se znati kad će se održati izbori, a možda već i tko će biti kandidati, rekao nam je Obersnel, koji zasad ostaje tajnovit o svojim namjerama.


Nagađa se da bi, ako se on povuče iz te utrke, kandidat svih struja mogao biti njegov zamjenik Marko Filipović, ukoliko bi prihvatio kandidaturu. A ako ne, tada bi se u igri mogao naći cijeli niz imena. Naravno, opcija je i da se Obersnel ponovno kandidira.