Uskok

Franjo Lucić pod istragom zbog podmićivanja novinara Hedla

Hina

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

U nalogu za istragu stoji da je Lucić, 26. srpnja u Požegi, »novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku«



ZAGREB Uskok je u srijedu izvijestio da je donio rješenje o provođenju istrage protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika Franje Lucića zbog sumnje da je davao mito novinaru Dragi Hedlu.


U nalogu za istragu stoji da je Lucić, 26. srpnja u Požegi, »novinaru koji je prikupljao informacije o poslovnim i financijskim transakcijama njega kao zastupnika u Hrvatskom saboru i njegovih trgovačkih društava, ponudio novčanu nagradu da ne piše novinarski članak na temelju informacija koje je prikupio, jer bi mu isti štetio kao zastupniku u Hrvatskom saboru i kao poduzetniku«.


»Okrivljenik je novinaru rekao da će mu za ne pisanje teksta platiti tri puta više od naknade koju će dobiti od medijske kuće za koju piše i da novac nije u pitanju, a sve u cilju da prikupljene informacije o njemu i njegovim trgovačkim društvima ne bi bile javno objavljene« objavio je Uskok na svojoj internetskoj stranici ne navodeći imena.




Istraga je pokrenuta nakon što je saborsko Mandatno-imunitetsko povjerenstvo (MIP) u utorak jednoglasno dalo odobrenje za pokretanje kaznenog postupka protiv Lucića.


On je, pak, rekao da pozdravlja odluku MIP-a te naglasio da nije nudio mito novinaru Hedlu. Istaknuo je da želi dokazati svoju nevinost nakon »harange koja se već deset godina vodi protiv njega, njegove obitelji i tvrtke« u kojoj »svim nadzorima« nisu utvrđene nepravilnosti. Smatra da je riječ o političkom motivu njegovih protivnika na razini Požeško-slavonske županije koji žele oblatiti njegovo ime, prezime i obitelj.