Putuju u Zagreb

Flego i Miletić u utorak kod ministra Horvata traže što skoriju isplatu plaća radnicima Uljanika

Hina

Valter Flego / Snimio Milivoj MIJOŠEK

Valter Flego / Snimio Milivoj MIJOŠEK

 U priopćenju stoji da će Flego i Miletić od ministra zatražiti da se u što kraćem mogućem roku radnicima isplati plaća za srpanj, te ponovno uputiti apel Vladi da poduzme sve potrebne mjere za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta tom sektoru



PULA Istarski župan Valter Flego i gradonačelnik Pule Boris Miletić u utorak će se u Zagrebu sastati s ministrom gospodarstva Darkom Horvatom i s njim razgovarati o situaciji u Uljanik Grupi, priopćio je u ponedjeljak Ured istarskog župana.


 U priopćenju stoji da će Flego i Miletić od ministra zatražiti da se u što kraćem mogućem roku radnicima isplati plaća za srpanj, te ponovno uputiti apel Vladi da poduzme sve potrebne mjere za opstanak brodogradnje i očuvanje radnih mjesta tom sektoru.


 Inače, ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak je nakon sastanka s predstavnicima sindikata brodogradilišta Uljanik i 3. maj rekao kako Vlada intenzivno radi na osiguranju novca za dvije plaće, odnosno da će tijekom dana imati sve relevantne informacije o tome pod kojim uvjetima i koje su komercijalne banke za to spremne dati novac.




 »Intenzivno se radi na osiguranja dviju plaća Uljanik grupi, na tome ćemo ustrajati i nadam se da ćemo do kraja tjedna imati rješenje barem za jednu plaću«, izjavio je Horvat novinarima ispred Banskih dvora.