Flego došao na susret antifašista pa pričao o Uljaniku: ‘Kako je spašen Agrokor, tako treba spasiti 3.maj i Uljanik’

Andrea Bralić

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Foto Milivoj Mijošek, Glas Istre

Spašen je Agrokor, tvrtka u kojoj država nema nikakvog udjela. I neka je. Da li se može spasiti 3.maj i Uljanik - da! Ali treba imati volje i želje, rekao je Valter Flego



UČKA Znate li zašto smo pobijedili u Drugom svjetskom ratu? Jer smo bili hrabri i odlučni, jer smo imali viziju i želju, dakle sve ono što današnji politički Zagreb nema. Fali odlučnosti, vizije, strategije. Recite, koje su strateške grane danas u Hrvatskoj. Mislim da Hrvatska ne zna koje su strateške grane i ne zna na koji način spašavati svoju stratešku granu koja nikada takvom nije proglašena, a to je brodogradnja.


Ne treba tu biti jako pametan, nego samo kopirati najbolje. Prije šest godina američka automobilska industrija bila je na koljenima, nije je bilo. Američka vlada i administracija spasile su je u svega devet mjeseci. Ako se hoće, to se može učiniti i s našom brodogradnjom.


Spašen je Agrokor, tvrtka u kojoj država nema nikakvog udjela. I neka je. Da li se može spasiti 3.maj i Uljanik – da! Ali treba imati volje i želje. Nažalost Hrvatska luta i sve su nas države prošle osim Bugarske, jedne jedine iza nas. No i Bugari će nas stići za pet-sedam godina jer i dalje nemamo hrabrosti, ni odlučnosti.




Tako je i po pitanju ideologije gdje ne možemo raščistiti s desničarima i populistima nego nam druge države daju lekcije i zabranjuju pozdrave koje ja ne mogu ni izgovoriti i svaka čast Austriji na hrabrosti, kazao je istarski župan Valter Flego na susretu bivših omladinskih aktivista Istre, Hrvatskog primorja, kvarnerskih otoka i Gorskog kotara: Učka 2019 koje se danas održava ispred bivšeg Ininog odmarališta, a u organizaciji Saveza antifašističkih boraca i antifašista Istarske i Primorsko goranske županije i Regionalnog odbora bivših omladinskih aktivista.