Pobjednička poruka

Evo što je Hrvatska vojska poručila Vatrenima uoči osmine finala u Rusiji

P. N.



RIJEKA Uoči utakmice osmine finala Hrvatske nogometne reprezentacije koja će se odigrati u nedjelju, 1. srpnja 2018. protiv reprezentacije Kraljevine Danske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, pripadnici Hrvatske vojske u domovini te u misijama diljem svijeta, poslali su poruku podrške Vatrenima u Rusiji.


Pripadnici sve tri grane Oružanih snaga Republike Hrvatske nogometašima su poželjeli još jednu pobjedu u nizu uz jedinstvenu poruku: “Jedno srce, jedna duša, jedna Hrvatska!”


Pripadnici Hrvatske ratne mornarice poslali su poruku: “Jedan cilj, jedna plovidba, do luke pobjede!”, dok akrobatska skupina “Krila Oluje” poručuje Vatrenima da na terenu u nedjelju izazovu “pravu Oluju”.




Piloti i zrakoplovni tehničari Hrvatskog ratnog zrakoplovstvo složni su kako je Vatrenima samo nebo granica uz poruku: “Vatreni, za let do kraja!”



Hrvatski vojnici koji je nalaze u misijama u Afganistanu, Poljskoj i Litvi podsjetili su u ovoj prilici Vatrene kako se domovina uvijek mora nositi u srcu, dok su pripadnici Hrvatske kopnene vojske poručili kako iza stopa hrvatskih nogometaša, baš kao i iza stopa hrvatskih vojnika u Domovinskom ratu – ostaje pobjeda.


“Borite se do kraja za boje svoje domovine i pokažite još jednom svu hrvatsku snagu i jedinstvo. U ovoj prigodi Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji na čelu s izbornikom Zlatkom Dalićem želim sve najbolje na Svjetskom nogometnom prvenstvu uoči njihove utakmice protiv Danske”, poručuje potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević.


Krstičević je još jednom naglasio kako imaju punu podršku pobjedničke Hrvatske vojske te da im slika zajedništva i jedinstva hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bude nit vodilja u borbi za pobjedu.


Podsjetimo, uoči odlaska hrvatskih nogometaša na Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiju u herojskom Vukovaru, general zbora Mirko Šundov uručio je izborniku Hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću repliku hrvatske zastave koja se vijorila na Kninskoj tvrđavi nakon ulaska Hrvatske vojske u Knin u oslobađajućoj vojno-redarstvenoj operaciji Oluja. Predstavnici Hrvatske vojske primili su donaciju hrvatskih reprezentativaca iz akcije Vatreno srce, koji su za Josipa Milkovića, sina hrvatskog branitelja koji je stradao 2016. godine za vrijeme obuke, prikupili 130.000 eura za nabavu ortopedskih pomagala.


Podsjetimo, u sklopu Godine spremnosti i aktivnosti Hrvatskog vojnika izbornik Hrvatske nogometne prezentacije Zlatko Dalić također je podržao suradnju profesionalnih sportaša i hrvatskih vojnika, a održao je i motivacijsko predavanje pripadnicima Hrvatske vojske.