Prva ljubav zaborava nema

Ekstremni HSP AS i HDZ spremni za nastavak suradnje. HDZ drugog kandidata za predsjednika čeka do srijede

P. N.

foto: arhiv NL

foto: arhiv NL

Bili smo dio zajedničke pobjedničke koalicije i izrazili smo spremnost i sa strane HDZ-a i HSP AS-a za nastavak suradnje. Svi detalji će biti usuglašeni i daljnjim razgovorima s obzirom i na unutarstranačke procese u HDZ-u, to respektiramo i poštujemo, rekao je Tepeš.



ZAGREB – Hrvatska demokratska zajednica čekat će do srijede, a onda utvrditi koliko se kandidata prijavilo za uutrku na ispražnjenu fotelju stranačkog predsjednika. U međuvremenu, HDZ je već krenuo u razgovore o koaliranju pa su stranku danas tako posjetili partneri iz ekstremnog AS HSP-a, na čelu sa Ivanom Tepešom i Stipom Ćorićem. Predsjednik ove stranke Ivan Tepeš izrazuio je zadovoljstvo “dosadašnjom uspješnom suradnjom” te izrazio spremnost da istu suradnju AS HSP sa HDZ-om nastavi.


– Bili smo dio zajedničke pobjedničke koalicije i izrazili smo spremnost i sa strane HDZ-a i HSP AS-a za nastavak suradnje. Svi detalji će biti usuglašeni i daljnjim razgovorima s obzirom i na unutarstranačke procese u HDZ-u, to respektiramo i poštujemo, rekao je Tepeš.


HDZ je  održao i sjednicu Predsjedništva, stranke, o kojoj je medije brifirala Ivana Maletić.




– Do srijede još čekamo hoće li se iskristalizirati još koji kandidat za mjesto predsjednika stranke. Ako netko ima želju i ambiciju za kandidaturu i obnašanje te funkcije, nije loše sučeliti ideje, rekla je Maletić.


Ovom prilikom ustvrdila je da HDZ radi na izbornom programu utemeljenom na gospodarskom programu stranke, koji će, rekla je, trebati ažurirati.


– IFO institut je napravio znanstveno-istraživačku studiju s preporukama koje će biti ugrađene u plan, ustvrdila je je Maletić.


Govoreći o mogućim koalicijama, istaknula je da HDZ razgovara sa svim potencijalnim partnerima.


– Bitan je i svjetonazor, ali i gospodarski program. Vidjet ćemo. Ne mogu govoriti dok razgovori traju, istaknula je Maletić.


Podsjetimo, HDZ za sada ima samo jednog kandidata za upražnjeno mjesto stranačkog predsjednika, a to je Andrej Plenković. Tehnički ministar vanjskih poslova Miro Kovač danas je rkao da se neće kandidirati, a javnost još spekulira o kandidaturi tehničkog ministra Zlatka Hasanbegovića, domaćoj i međunarodnoj javnosti poznatog po slavljenju ustaša kao heroja i šehida, odnosno po krajnje dvojbenim stavovima prema hrvatskom antifašizmu, kojeg spomenuti smatra floskulom.