Nezadovoljni "razotkrivanjima"

Ekipa “Provjerenog” Nove TV u desetak dana napadnuta drugi put, HND osudio napad

Hina

Grgur Zucko/PIXSELL

Grgur Zucko/PIXSELL

Navodi se da je brat osobe o kojoj je TV ekipa snimala prilog fizički nasrnuo, uz uvrede i prijetnje, na kolegicu Branica koja je od udarca pala u kanal uz cestu i glavom gotovo udarila u betonski rub. Ista osoba potom je nasrnula na snimatelja pokušavajući oštetiti kameru



Hrvatsko novinarsko društvo (HND) osudilo je u subotu fizički napad na ekipu Nove TV koji se dogodio u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice, te još jednom pozvalo mjerodavne institucije da zaštite novinare.


U priopćenju što ga je potpisao predsjednik HND-a Saša Leković stoji kako su, tijekom snimanja priloga za emisiju “Provjereno”, u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice u subotu napadnuti reporterka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac.


Navodi se da je brat osobe o kojoj je TV ekipa snimala prilog fizički nasrnuo, uz uvrede i prijetnje, na kolegicu Branica koja je od udarca pala u kanal uz cestu i glavom gotovo udarila u betonski rub. Ista osoba potom je nasrnula na snimatelja pokušavajući oštetiti kameru.




Po informacijama iz redakcije emisije “Provjereno“, to je već drugi fizički napad na njihove ekipe na terenu u posljednjih desetak dana. Prije kolegice Branica u Puli je napadnut kolega Mate Barišić, uz prijetnje snimatelju da će mu razbiti kameru.


“HND još jednom poziva nadležne institucije da zaštite novinare javno i jasno dajući do znanja da je napad na novinare koji rade svoj posao težak prekršaj, te da u okviru zakonskih mogućnosti najstrože sankcioniraju počinitelje tih napada”, istaknuto je u priopćenju predsjednik HND-a Saša Leković.