Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 10° 1
Sutra: 10° 10° 1
12. prosinca 2018.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Državni tajnik Matko Glunčić uputio molbu za razrješenje s te dužnosti

Glunčić je rekao da će se vratiti na svoje radno mjesto na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu / Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Glunčić je rekao da će se vratiti na svoje radno mjesto na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu / Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 13. lipanj 2018. u 15:01 2018-06-13T15:01:08+02:00

Matko Glunčić potvrdio je Hini da je uputio molbu za razrješenje s dužnosti državnoga tajnika iz moralnih razloga jer je u posljednja dva mjeseca izgubio sve ovlasti koje ta dužnost nosi te ne može primati plaću za ono što ne radi

ZAGREB Državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Matko Glunčić potvrdio je Hini da je uputio molbu za razrješenje s dužnosti državnoga tajnika iz moralnih razloga jer je u posljednja dva mjeseca izgubio sve ovlasti koje ta dužnost nosi te ne može primati plaću za ono što ne radi.

Matko Glunčić je u telefonskom razgovoru za Hinu objasnio kako je tijekom obnašanja dužnosti državnoga tajnika i dovršio glavne projekte pa je tako njegova zadaća u tome smislu završena.

Spomenuo je nekoliko projekata, među kojima je strateški projekt CALT – »Centar za napredne laserske tehnike« financiran u sklopu Operativnoga programa »Konkurentnost i kohezija 2014. do 2020.« u iznosu od nešto više od 121 milijun kuna.

Glunčić je istaknuo i projekt Hrvatski znanstveni i obrazovni oblak (HR-ZOO), vrijedan 25 milijuna eura kojemu je glavni cilj izgradnja računalnoga i podatkovnog oblaka kao biti temeljne sastavnice nacionalne istraživačke i inovacijske e-infrastrukture, a povećava i sposobnosti sektora za istraživanje, razvoj i inovacije za provođenje istraživanja vrhunske kvalitete i zadovoljavanje potreba gospodarstva. Projekt se uspostavlja mreža u četiri grada: Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

Glunčić je rekao da će se vratiti na svoje radno mjesto na Prirodoslovno-matematičkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Matko Glunčić bio je i kandidat za voditelja Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme i na natječaju je imao najbolje rezultate, ali na tu dužnost nije izabran jer koalicijski partner HNS nije bio suglasan s njegovim imenovanjem.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je u srijedu Hini da je zahtjev za razrješenjem državnoga tajnika Matka Glunčića proslijeđen u Vladu.

»Poslali smo zahtjev za razrješenjem na Vladu te očekujemo vrlo brzo i formalnu odluku o razrješenju gospodina Glunčića«, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak za Hinu u povodu Glunčićeva zahtjeva za razrješenjem.

»Što se tiče dužnosničke razine u Ministarstvu, moj tim i dalje bez ikakvog zastoja vodi sva četiri velika reformska procesa: kurikularnu reformu, reformu strukovnog obrazovanja, relevantno visoko obrazovanje i poticanje izvrsnosti u znanosti«, dodala je ministrica.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka