Premijerka uznemirila i udruge u zdravstvu

Dražić: Zbog Kosoričine promocije zanemarena prava pacijenata

Bojana Mrvoš Pavić

Ovdje su prekršena posebna pravila ponašanja u bolnici koja se odnose na svakoga tko u nju dolazi, a ni predstavnici medija to nisu uzeli u obzir jer im je važno samo da se vidi premijerka, kaže predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu Mensura Dražić



ZAGREB Posjet premijerke Jadranke Kosor onkološkom odjelu Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, kad se na odjel teško bolesnih pacijenata radi snimanja priloga o donacijama bolnici, u jeku sezone gripe, naguralo petnaestak premijerkinih pratitelja, kamermana i fotoreportera, ogorčio je javnost i zaprepastio udruge pacijenata.



Prikazivanje premijerkinih posjeta bolnici u medijima, evidentno, nije usmjereno prema djeci, nego prema premijerki, kako bi svi znali kako je ona jako obzirna prema njima





Predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu Mensura Dražić ističe kako “prikazivanje premijerkinih posjeta bolnici u medijima, evidentno, nije usmjereno prema djeci, nego prema premijerki, kako bi svi znali kako je ona jako obzirna prema njima”.


Za svaku je osudu, kaže, da se radi političke promocije državnih dužnosnika ili bilo koga drugog, ignoriraju i zanemaruju pravila ponašanja u jednoj zdravstvenoj ustanovi. Pacijent, a posebno kad je riječ o djetetu, mora biti u potpunosti zaštićen, i tu se očito radilo o propustu medicinskog osoblja, ističe Dražić.


“Vjerujem da u svakoj bolnici, pa i ovoj, postoji posebna zaštita i posebna pravila ponašanja za svakoga tko tu dolazi. Ovdje su ta pravila prekršena, a ni predstavnici medija to nisu uzeli u obzir, jer im je važno samo da se vidi premijerka”, ocjenjuje predsjednica Koalicije udruga u zdravstvu, koju smeta što su ovakva snimanja s pacijentima u bolničkim ustanovama učestala pojava.