Sabor

Dražen Jelenić novi državni odvjetnik, oporba mu nije dala glas

Hina

Dražen Jelenić / Foto: D. JELINEK

Dražen Jelenić / Foto: D. JELINEK

Oporba je održala obećanje dato u raspravi te Jeleniću nije dala svoj glas, ne zbog njega samog, nego, kako su rekli, zbog načina na koji je izabran kao i načina na koji su vladajući 'zahvalili' njegovom prethodniku.



Dražen Jelenić novi je glavni državni odvjetnik, odlučio je u petak Sabor sa 81 glasom ‘za’, sedam ‘protiv’, te 42 ‘suzdržana’.


Jelenić nasljeđuje dosadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana kojemu je do sada bio prvi zamjenik.


Oporba je održala obećanje dato u raspravi te Jeleniću nije dala svoj glas, ne zbog njega samog, nego, kako su rekli, zbog načina na koji je izabran kao i načina na koji su vladajući ‘zahvalili’ njegovom prethodniku.




Dražen Jelenić je rođen 1966. u Zagrebu gdje je završio Pravni fakultet, nakon čega se zaposlio kao vježbenik u Službi društvenog knjigovodstva i Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Karijeru nastavlja u Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu kao državnoodvjetnički savjetnik i zamjenik općinskog državnog odvjetnika. U Općinskom državnom odvjetništvu u Samoboru radi kao vršitelj dužnosti državnog odvjetnika, nakon čega se kao zamjenik državnog odvjetnika zapošljava u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.


Od 2003. do 2008. godine radi u DORH-u u Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Zagreb, kao zamjenik ravnatelja USKOK-a i voditelj Odjela za međunarodnu suradnju i zajedničke istrage. Od 2008. do 2011. kao županijski državni odvjetnik radi u Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a rad nastavlja kao zamjenik Glavnog državnog odvjetnika.