Potpredsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika

Dragovan: HDZ-ovu praksu optužbi za prisluškivanje nastavlja Most

Hina

 Potpredsjednik HDZ-ova Kluba zastupnika Gordan Jandroković izjavio je u srijedu kako osobno drži da Ranko Ostojić, SDP-ov ministar unutarnjih poslova za kojeg dio javnosti špekulira da bi mogao biti novi predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ne bi trebao preuzeti to mjesto.»Ne mogu u ovom trenutku govoriti o stavu saborske većine, jer o tome nismo razgovarali, ali moje je osobno mišljenje da Ostojić ne bi trebao preuzeti to mjesto«, rekao je Jandroković novinarima u Saboru.

Ostojić moguće u sukobu interesa




Objasnio je da će taj Odbor već u slučaju »ove predstavke« (predstavka Odboru da je ministar Ostojić pratio čelnika Mosta Božu Petrova, odnosno njegove kontakte putem mobitela) ispitivati Ostojićev rad, pa bi tu moglo doći do sukoba interesa.


»Mislim da netko tko može eventualno biti predmet određenih radnji Odbora ne bi trebao biti njegov predsjednik«, kazao je Jandroković.


Predsjednik SDP-ova Kluba Igor Dragovan nije komentirao novinarsku konstataciju da se Ostojića spominje kao kandidata, istaknuo je tek da taj Odbor po zakonu pripada opoziciji, odnosno da je njegov predsjednik član najveće oporbene stranke.




»Klub SDP-a će vrlo skoro odlučiti tko će gdje preuzeti dužnost«, kaže Dragovan.


Jandroković je šturo komentirao informaciju o Uskokovu izvješću da Petrov nije bio praćen, te poruku Mostova glasnogovornika Nikole Grmoje da treba pričekati i zaključak Odbora za unutarnju politiku.»Čuo sam tu informaciju, pretpostavljam da će jedna od prvih zadaća novog Odbora biti upravo taj slučaj, dok ne vidim materijale i dokumente ne mogu o tome ništa govoriti«, rekao je Jandroković.»Niti želim vjerovati, ni ne vjerovati, vidjet ćemo, vrijeme će pokazati«, odgovorio je Jandroković na upit vjeruje li on Uskoku, za razliku od Mosta.

Dragovan o predstavci saznao iz medija


Dragovan pak kaže kako je Uskok u protekla tri-četiri tjedna reagirao na svaku izmišljotinu. »Podsjetit ću da je taj isti čovjek (Nikola Grmoja) prije nekih četiri tjedna rekao da su bili određeni pritisci na zastupnike, što se pokazalo kao neistina«, podsjetio je Dragovan.


Šef SDP-ova Kluba naglašava da je o navodnoj predstavci Odboru saznao iz medija, iako je u tom Odboru bio u dva mandata. »Mislim da je jako neodgovorno, da ne kažem opasno, na takav način baratati dezinformacijama u javnosti«, rekao je Dragovan.


Ustvrdio je kako je taj model već ranije viđen u parlamentu, »od optužbi za prisluškivanje, određenih žica iz šaltera, što je svojedobno radio HDZ, a praksu, izgleda, nastavlja Most«.»Smatram da se proteklih godina koliko-toliko podiglo povjerenje građana u službe čija je zadaća zaštita nacionalne sigurnosti i interesa države i građana. Došli smo u situaciju u kojoj se o njima nije pričalo, no netko je tu priču, iz svojih interesa, vratio u javnost na potpuno krivi način. Uvjeren sam da treba staviti točku i vrlo jasno reći – ne smijemo ostaviti da to stoji po strani i da se na tome grade neke druge priče«, istaknuo je Dragovan.