Pitaj svećenika

Don Damir Stojić o predbračnom seksu: Mladiću, već si u velikom grijehu, a metak će kad tad ući u cijev

P. N.

snimio Robert Anić / PIXSELL

snimio Robert Anić / PIXSELL

"Dragi Luka, sretan sam što se odlučili živjeti čistoću, ali sam jako zabrinut jer ste je stavili na kocku", započeo je Stojić svoj odgovor. Korisnike na društvenim mrežama je najviše "oduševio" nastavak njegova odgovora. 



Don Stojić se našao u centru pažnje nakon što se društvenim mrežama proširilo jedan njegov savjet zabrinutom mladiću. Savjet datira iz 2018. godine, ali nije neobično da ovakvi biseri ponovno počnu zanimati ekipu na društvenim mrežama jer su jednostavno – bezvremenski klasici.


Tako se u rubrici “Pitajte svećenika” pronašao mladić imena Luka kojeg je brinulo iduće pitanje: “Je li grijeh ako moja djevojka i ja spavamo u istom krevetu bez spolnih odnosa?”


Odgovor je stigao od strane Stojića i ne razlikuje se puno od njegovih dosadašnjih opisa, odgovora i savjeta na slične teme.




“Dragi Luka, sretan sam što se odlučili živjeti čistoću, ali sam jako zabrinut jer ste je stavili na kocku”, započeo je Stojić svoj odgovor. Korisnike na društvenim mrežama je najviše “oduševio” nastavak njegova odgovora. 


“Spavanje u istom krevetu je kao ruski rulet. Pitanje je vremena kad će se metak naći u cijevi pištolja i skroz razoriti čistoću”, objasnio je. Nije se dugo čekalo na komentar ovog objašnjenja pa je jedan je od Twitter komentara za ovaj opis: “Don Stojić – vodeći ekspert za ruski rulet i ćudorednu balistiku”.


Don Stojić je svoj odgovor zaključio s: “Možda je moguće da par uspije ne imati spolne odnose do braka, ali već sam ulazak u krevet je grešan. Crkva izričito uči da treba izbjegavati grešne prigode u bilo kojem slučaju”. 


“Ovaj don Stojić zvuči kao nečiji perverzni ujak/stric/tetak koji kaže da mu se možeš obratit u vezi ljubavnih pitanja samo da ti može ovako nešto odgovorit”, napisala je jedna korisnica na Twitteru uz fotku teksta. 


FOTO/Twitter


FOTO/Twitter



“Dobro da ovaj čovjek nema djecu, jer kad bi došao dan da mora djeci objasniti kako funkcionira seks, pa umjesto “pčela i cvjetova” krenuo koristiti metaforu “metka u cijevi pištolja koji može opaliti”, ostale bi toj djeci traume za cijeli život”, samo su neki od komentara korisnika.