The Sun

Dođite, više vas nitko neće tući: Pretučenoj Britanki Split nudi besplatno ljetovanje

P. N.

foto: facebook

foto: facebook

Alijana Vukšić, iz splitskog turističkog ureda, rekla je za The Sun: "Poslali smo djevojci pismo isprike u ime Grada Splita i cijele Dalmacije. Želimo je pozvati na odmor kako bi pokazali da je riječ o izoliranom incidentu, odnosno kako bi pokazali da je Spšlit siguran grad za britanske turiste."



Turistička zajednica Splita ponudila je Lauri Denmar, djevojci koju su s dečkom pretukli u splitskom hostelu, da se vrati u Split, na – besplatno ljetovanje. Vijest o tome objavio je britanski tabloid The Sun.


Podsjetimo, Lauru Denmar i njezinog dečka u splitskom hostelu tukli su jer su njih dvoje bili nezadovoljni smještajem i jer nisu htjeli otići iz hostela onog trenutka kad su iznajmljivači to tražili, niti su iznajmljivačima htjeli dati još novca.


Britanska studentica završila je posjet Splitu u krvi, a o napadu su splitski gosti izvijestili i policiju. Hostel je na koncu zatvoren.




Incident se zbio prošlog mjeseca, ali javnost o njemu nije znala ništa i sve bi ostalo nepoznato da se studentica i njezin partner nisu obratili britanskim tabloidima.


Njihovu ispovijest pročitali su milijuni ljudi, čime je Splitu kao destinaciji nanesena izvjesna šteta, ali turistička zajednica Dioklecijanovog grada štetu kani barem donekle sanirati.


Kako rekosmo, pretučenoj gošći iz Splita su ponudili besplatno ljetovanje, uz isprike i uvjeravanje da je njezin slučaj samo – izolirani incident.


Alijana Vukšić, iz splitskog turističkog ureda, rekla je za The Sun: “Poslali smo djevojci pismo isprike u ime Grada Splita i cijele Dalmacije. Želimo je pozvati na odmor kako bi pokazali da je riječ o izoliranom incidentu, odnosno kako bi pokazali da je Spšlit siguran grad za britanske turiste.”


Još uvijek nije poznato hoće li pretučena studentica Laura Denmar prihvatiti ovaj ljubazni poziv i upućenu ispriku.