Josip Deur

Djevojka koju je premlatio Daruvarac dobila zaštitu: ‘Tko je samo krivo pogleda, neka zna da je dirnuo i mene’

P. N.

Foto Dino Stanin / PIXSELL

Foto Dino Stanin / PIXSELL



Bivši majstor borilačkih vještina, 36-godišnji poduzetnik Josip Deur odlučio se staviti na 24-satno raspolaganje kao zaštitar pretučenoj 18-godišnjoj Zadranki, koju je pretukao Darko Kovačević Daruvarac.


Daruvarčevo puštanje na slobodu i dalje je top tema u Zadru, gdje će danas od 15 sati biti organiziran još jedan veliki prosvjed podrške divljački premlaćenoj djevojci.


– Tko je samo pomisli krivo pogledati, a kamoli dirnuti, neka računa da je pogledao i dirnuo u mene. Ja ću je braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim i svoju obitelj. Ona je dijete prerano preminulog hrvatskog branitelja, ona je dijete koje je jedino čudom Božjim preživjelo sve one batine. I na koncu, ona je dijete zbog kojeg nisam mogao ostati ravnodušan i za koje sam osjetio da se i ja moram trgnuti, ostaviti sve svoje obveze, kao i svoju obitelj, te pružiti ruku pomoći koliko je to bilo u mojoj moći”, rekao je je Deur za Večernji list .




– Nisam mogao više slušati kako se predsjednica javlja kao majka, a premijer kao otac jer se ovdje radi o tome da je zakazalo Općinsko državno odvjetništvo kvalificirajući djelo kao teške tjelesne ozljede umjesto pokušaj ubojstva. Sedam godina trenirao sam ultimate fight i džiju džicu te dobro znam što znači udarati nekoga pola sata “, dodao je Deur koji je pozvao medije da više ne emitiraju snimku brutalnog premlaćivanja djevojke jer je to iznova traumatizira.