Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
5. prosinca 2019.
Varaždinski slučaj

Divjak zaprepaštena napadom učenika na vjeroučitelja: 'Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja'

 Snimio Denis Lovrović
Snimio Denis Lovrović
Autor:
Objavljeno: 3. listopad 2018. u 13:34 2018-10-03T13:34:07+02:00

Ministarstvo poziva nadležna tijela da utvrde sve okolnosti te poduzmu odgovarajuće mjere, a školu da postupi sukladno propisima, dodala je poručivši da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na raspolaganju za svu potrebnu pomoć školi i profesorima

ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u srijedu da je zaprepaštena nasrtajem učenika na profesora u Elektrostrojarskoj školi u Varaždinu, dodavši da je Ministarstvo na raspolaganju školi i profesorima za svu potrebnu pomoć.

»Zaprepaštena sam događajem u Elektrostrojarskoj školi Varaždin i takvo ponašanje je apsolutno nedopustivo. Škola je mjesto nulte tolerancije na bilo koji oblik nasilja, a pogotovo grubo fizičko nasilje«, istaknula je ministrica Divjak.

Ministarstvo poziva nadležna tijela da utvrde sve okolnosti te poduzmu odgovarajuće mjere, a školu da postupi sukladno propisima, dodala je poručivši da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja na raspolaganju za svu potrebnu pomoć školi i profesorima.

Učenik Elektrostrojarske škole Varaždin, kako prenose mediji, u ponedjeljak je nasrnuo na vjeroučitelja, kada se nakon razgovora sa školskim psihologom na kojemu su bili i njegovi roditelji i razrednica, vratio na nastavu. Razgovor s psihologom održan je zbog učenikova problematičnog ponašanja, a nakon napada na vjeroučitelja učenik je isključen iz škole.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.