Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 20° 1
Sutra: 20° 20° 1
20. travnja 2019.
Pregovori

Divjak traži besplatan brzi internet za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme

Divjak traži besplatan brzi internet za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme
Divjak traži besplatan brzi internet za eksperimentalnu fazu kurikularne reforme
Autor:
Objavljeno: 12. ožujak 2018. u 11:58 2018-03-12T11:58:08+01:00

Ministarstvo znanosti i obrazovanja s teleoperaterima koji posluju u Hrvatskoj dogovara suradnju koja bi učenicima, učiteljima i školama uključenim u eksperimentalnu fazu kurikularne reforme trebala omogućiti besplatan brzi internet.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je radne sastanke sa svim teleoperaterima koji posluju u Hrvatskoj (VIP, T-com i Tele 2) kako bi se omogućio besplatan brzi internet svim učenicima, učiteljima i školama koje će sudjelovati u eksperimentalnoj fazi kurikularne reforme, koja će se pod nazivom »Škola za život« provoditi od jeseni, doznaje Hina iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

»Sva tri tele operatera pokazala su interes za uključivanje u projekt i spremni su podržati eksperimentalni program 'Škola za život'. Cilj projekta je rasteretiti torbe i dio nastavnih materijala prebaciti isključivo u elektronički oblik. S teleoperaterima razgovaramo o modelu kako obrazovne materijale učiniti besplatno dostupnim učenicima u školi i kod kuće«, ističu izvori iz Ministarstva.

Sa svim zainteresiranim dionicima, dodaju, dogovara se zajednički pristup odgovornom, primjerenom i sigurnom korištenju interneta, koji će uključivati i oblike edukacije roditelja. Ideja je da svaka škola i svaki učitelj i učenik imaju jednake mogućnosti, neovisno o dijelu Hrvatske iz kojeg dolaze.

Škole se za izvođenje eksperimentalnog programa kurikularne reforme »Škola za život« mogu prijaviti do četvrtka, 15. ožujka, a po procjenama Ministarstva u njemu će sudjelovati šezdesetak škola, odnosno oko 6000 učenika i 1300 učitelja.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka


Promo
Tommy zna što voliš