Ministarstvo obrazovanja

Divjak o SDP-ovoj inicijativi: Moja lista prioriteta duga je kao Cohenove pjesme i ovo nije na toj listi

Hina

Foto Igor Soban/PIXSELL

Foto Igor Soban/PIXSELL

»Ako netko stvarno može biti zadovoljan što se tiče mandata, ja mogu jer mi smo prvi put u dva uzastopna obraćanja Europske komisije Hrvatskoj vezano uz obrazovanje dobili pohvale, nikad do sada. Mislim da je to dovoljan odgovor«, rekla je Divjak



ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u četvrtak se komentirajući SDP-ovu najavu o pokretanju inicijative za njezinim opozivom referirala na dužinu pjesama Leonarda Cohena, rekavši da je njena lista prioriteta jednako duga, ali da to nije na toj listi.


»Moja vam je lista prioriteta duga kao neka pjesma Leonarda Cohena i ovo nije gore na toj listi, a kad bude, onda ćemo razgovarati«, komentirala je Divjak novinarima uoči užeg kabineta Vlade.Na pitanje ostaje li ministrica rekla je: »Ako netko stvarno može biti zadovoljan što se tiče mandata, ja mogu jer mi smo prvi put u dva uzastopna obraćanja Europske komisije Hrvatskoj vezano uz obrazovanje dobili pohvale, nikad do sada. Mislim da je to dovoljan odgovor«.

Ministri o zahtjevu za opozivom ministrice Divjak: Jalov pokušaj i političke igre nemoći SDP-a


SDP-ovu najavu o pokretanju inicijative za opoziv ministrice obrazovanja Blaženke Divjak komentiralo je u četvrtak nekoliko ministara u Vladi, ocijenivši da se radi o još jednom jalovom pokušaju u nizu te političkoj igri nemoći SDP-a.


»Političke igre nemoći SDP-a«, kratko je novinarima komentirao ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović.




Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved ocijenio je da se radi o još jednom jalovom pokušaju u nizu, no nije konkretno odgovorio stoji li HDZ čvrsto uz ministricu Divjak. »Govorim o inicijativi oporbe, prvo neka prikupe potpise. Bit će to još jedan jalovi pokušaj oporbe«, ustvrdio je.


Kujundžić: SDP se izblamirao


Ministar zdravstva Milan Kujundžić ustvrdio je da u SDP-u sami ne vjeruju u to što skupljaju, ocijenivši da su se s tim postupkom izblamirali. »Pozdravite ih, molim vas, i recite da želim s njima razgovarati. Dovedite ih sad poslije kad završimo pa ću s njima razgovarati. Sve mi ih dovedite, Bernardića, sve mi ih tu dovedite«, komentirao je ministar zdravstva.


Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković smatra da je oporba – oporba i koristi legitimna sredstva u političkoj utakmici.


Rekao je da nisu raspravljali o SDP-ovoj inicijativi kao ni o tome zaslužuje li Divjak ostati na mjestu ministrice obrazovanja. Na upit što on misli o tome i treba li ostati ministrica, poručio je da će ono što misli reći na stranačkim sastancima, a onda iza toga komunicirati u medijima.


Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković također je ocijenila da je riječ tek o inicijativi i da će se vidjeti što će se dalje događati.