Poruka ministrice obrazovanja

Divjak: Učitelji su pokazali svoj stav, a ključevi za izlaz iz štrajka su na stolu

Hina

Foto Igor Soban/PIXSELL

Foto Igor Soban/PIXSELL

»Pozorno sam pratila poruke koje su poslane Vladi s prosvjeda na Trgu bana Jelačića i adresirat ću ih u svojem radu kao ministrica, kao i slučajevima kad smo se izborili za napredovanje i nagrađivanje najboljih i za status službene osobe«, poručila je Divjak



ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak uputila je u ponedjeljak pisanu poruku u kojoj je istaknula da su učitelji pokazali svoj stav, te da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu.


»Učitelji su pokazali svoj stav, a ključevi za izlaz iz štrajka su na stolu«, poručila je ministrica Divjak koja se, kako je navedeno u priopćenju Ministarstva znanosti i obrazovanja, porukom oglasila zbog velikog interesa medija.


Ministrica Divjak istaknula je kako treba poštovati činjenicu da su »učitelji jasno pokazali svoj stav i snagu«.




»Pozorno sam pratila poruke koje su poslane Vladi s prosvjeda na Trgu bana Jelačića i adresirat ću ih u svojem radu kao ministrica, kao i slučajevima kad smo se izborili za napredovanje i nagrađivanje najboljih i za status službene osobe«, poručila je Divjak.


Podsjetila je da se od »samoga početka postavljanja zahtjeva u lipnju zalagala za strategiju suradnje i pronalaženje zdravoga kompromisa«, te ustvrdila kako se »maksimalno založila u četvrtak i petak da otvori prostor za rješenje i dala konkretne prijedloge utemeljene na podacima i analizama«.


Zaključila je kako zato smatra »da su ključevi za izlaz iz štrajka na stolu«. Ministrica je ponovno apelirala na »sve uključene da pokažemo djeci, učenicima i studentima da radimo u njihovu interesu i da smo u stanju rješavati kompleksne probleme«.