Ministrica obrazovanja

Divjak: Povećanje plaća bez promjene uredbe o koeficijentima ne bi bilo dobro

Hina

Foto Darko Jelinek

Foto Darko Jelinek



ZAGREB Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je u četvrtak da je najavljeno povećanje plaća za 6,12 posto svim javnim i državnim službenicima dobro samo ako se istovremeno mijenja i uredba o koeficijentima složenosti poslova.


“Paket je dobra odluka, povećanje plaća i promjena uredbe. Samo povećanje plaća bez promjene uredbe ne bi bilo dobro”, izjavila je Divjak novinarima pred Banskim dvorima.


Dodala je kako sindikati i zaposleni u školama odlučuju o nastavku štrajka te je ponovila kako je premijerova ponuda dobra u paketu, ako dolazi uz razmatranje uredbe o koeficijentima složenosti poslova.




“Zato je važno sjesti za stol sa sindikatima i dogovoriti dinamiku kako će se to napraviti, to se zove socijalni dijalog”, kaže Divjak.


Kada bi moglo doći do promjene uredbe ministrica ne zna. “Rokove će morati dati premijer jer je to njegov prijedlog. I dalje ide socijalni dijalog sa sindikatima”, kazala je Divjak.


Novinari su je pitali i hoće li HNS inzistirati da se koeficijenti reguliraju do donošenja novog proračuna.


“To je pitanje za HNS, koliko sam ja razumjela poruku jučer, u paketu je to prihvatljivo”, poručila je Divjak.


Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kratko je poručila da su svi zaposleni u javnim i državnim službama potplaćeni s obzirom na svoju stručnost.