Sporazumni raskid radnog odnosa

Deša Rathman više nije ravnateljica Lučka uprava Ploče

Hina

Kako su sredinom lipnja objavili iz Lučke uprave Ploče, u obavijesti o zahtjevu Deše Rathman za sporazumni raskid radnog odnosa, njen je mandat "obilježen izrazito uspješnim poslovanjem Lučke uprave Ploče, što pokazuje i realizacija kapitalnog ITT Projekta u luci Ploče vrijednog milijardu kuna, koja će se dogoditi krajem ove godine i čiji se uspješni završetak ostavlja u nasljeđe



ZAGREB/PLOČE – Upravno vijeće Lučke uprave Ploče prihvatilo je u srijedu zahtjev ravnateljice Deše Rathman za sporazumni raskid radnog odnosa te za v.d. ravnatelja imenovalo dosadašnjeg pomoćnika ravnateljica i voditelja Sektora za komercijalizaciju i marketing lučkog područja Svemira Zekulića, priopćeno je iz Lučke uprave Ploče.


Upravno je vijeće ujedno zaključkom zadužilo stručne službe da pripreme raspisivanje javnog natječaja za izbor novog ravnatelja Lučke uprave Ploče, navodi se u priopćenju.


Dosadašnja ravnateljica Lučke uprave Ploče Deša Rathman je još ranije podnijela zahtjev za sporazumni raskid radnog odnosa, čime bi prestala obnašati dužnost u Lučkoj upravi Ploče, no Upravno vijeće na sjednici održanoj 15. lipnja nije prihvatilo taj zahtjev.




Rathman je za ravnateljicu Lučke uprave Ploče imenovana u prosincu 2012. godine, na mandat od četiri godine.


Kako su sredinom lipnja objavili iz Lučke uprave Ploče u obavijesti o zahtjevu Deše Rathman za sporazumni raskid radnog odnosa, njen je mandat “obilježen izrazito uspješnim poslovanjem Lučke uprave Ploče, što pokazuje i realizacija kapitalnog ITT Projekta u luci Ploče vrijednog milijardu kuna, koja će se dogoditi krajem ove godine i čiji se uspješni završetak ostavlja u nasljeđe”.


Naime, sredinom lipnja je dubrovačko-neretvanski HDZ prozvao Lučku upravu Ploče zbog kašnjenja projekta Integracije, trgovine i transporta (ITT). Tom prigodom je predsjednik dubrovačko-neretvanske Županijske organizacije HDZ-a Branko Bačić rekao kako će zbog nestručnosti i neznanja čelnika u pločanskoj Lučkoj upravi Svjetska banka krajem godine izaći iz projekta ITT u toj luci te da će zbog toga šteta za državni proračun biti veća od 10 milijuna eura.


Iz Lučke uprave Ploče su dan-dva poslije opovrgnuli te prozivke te poručili da je ITT projekt usmjeren prema uspješnoj realizaciji u skladu sa svim rokovima.


“Neistinite su tvrdnje kako projekt Integracije, trgovine i transporta zbog lošeg vodstva kasni 20 mjeseci te kako se dovodi u pitanje njegova realizacija”, naveli su tada iz pločanske Lučke uprave te poručili da su organiziranim i stručnim poslovanjem uklonjeni svi zatečeni nedostatci tog projekta i da se osigurala njegova kvalitetna izvedba.