Tiskovna konferencija

Davor Bernardić: ‘Predsjedništvo podržalo Milanovića za predsjedničkog kandidata, od njega očekujemo pobjedu na izborima’

Tihana Tomičić

Snimio Luka STANZL / PIXSELL

Snimio Luka STANZL / PIXSELL

'Ovom odlukom nastavljamo zajedničku borbu rame uz rame, a od Zorana Milanovića očekujemo pobjedu na predsjedničkim izborima. Milanović je diplomat sa iskustvom, čovjek koji ima spremnost za borbu i šansu za pobjedu, i on može vratiti dostojanstvo i integritet funkciji predsjednika Republike', rekao je Bernardić



Predsjednik SDP-a Davor Bernardić  dao je nakon sjednice stranačkog Predsjedništva vrlo kratku i jasnu izjavu, u kojoj je objavio da je Predsjedništvo jednoglasno podržalo kandidaturu Zorana Milanovića za Pantovčak:


– Ovom odlukom nastavljamo zajedničku borbu rame uz rame, a od Zorana Milanovića očekujemo pobjedu na predsjedničkim izborima. Milanović je diplomat sa iskustvom, čovjek koji ima spremnost za borbu i šansu za pobjedu, i on može vratiti dostojanstvo i integritet funkciji predsjednika Republike. S obzirom da je predsjednik i sukreator sigurnosne, vanjske i obrambene politike, Milanović ima više nego dobre reference za to mjesto, rekao je Bernardić.


Na pitanje o tome koji su bili njegovi uvjeti Milanoviću, i obrnuto, za ovu kandidaturu, rekao je samo da su to samo spremnost kandidata i šansa za pobjedu, a na pitanje koje stranke će podržati Milanovića uz SDP, odgovorio je da su to građanske, progresivne stranke koje se zalažu za slobodu, jednakost i solidarnost, te su neupitno antifašističke.




HNS, međutim, ne vidi među njima: »HNS je izdao svoje birače. Mi nikome ne možemo zabraniti da podrži koga hoće, ali ne vidimo ih na glasačkom listiću s nama«, rekao je.