Kampanja

Dario Juričan počinje s prikupljanjem potpisa za predsjedničku kandidaturu

Hina



Filmski redatelj Dario Juričan u srijedu je najavio da će sa sakupljanjem potpisa za predsjedničku kandidaturu krenuti u petak 22. studenoga kod vrtova na zagrebačkoj Savici gdje je, kako ističe, bio »uhićen Milan Bandić 2014.«


»Državno izborno povjerenstvo objavljuje listu za sakupljanje potpisa u ponoć sa četvrtka na petak, a minutu nakon toga krećem sa sakupljanjem potpisa«, objavio je Juričan u srijedu na svojoj facebook stranici.


Dodao je da je »lokacija uhićenja Milana Bandića odabrana kao simboličko mjesto u kojem se susreće suvremena dilema hrvatske građanske jedinke – Milan Bandić tereti se za teška kaznena djela i na sudu niječe optužbe, dok ga Dario Juričan u svojoj predsjedničkoj kampanji poziva da pređe na svijetlu stranu korupcije«.




Juričan je naglasio i da »vrtovi na Savici predstavljaju simboličko mjesto unutarnje borbe Milana Bandića sa samim sobom«.


U izbornu kampanju Juričan je krenuo pod imenom Milan Bandić, no u međuvremenu su mu, sredinom listopada, Središnji gradski ured i Ministarstvo uprave poništili ranije izdano odobrenje za promjenu imena u Milan Bandić.


Najavljujući predsjedničku kandidaturu Juričan je istaknuo da u svom programu, među ostalim, predlaže uvođenje centralnog Ministarstva korupcije sa sjedištem na Pantovčaku, zaštitu korupcije Ustavom te proglašavanje cijele Hrvatske Isključivim koruptivnim pojasom (ISKOP).


»Ja sam običan čovjek koji će se boriti za malog korumpiranog čovjeka. Želim korumpirati Hrvatsku i želim da to bude zajednička platforma svih Hrvata«, kazao je tada Juričan.