Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
18. siječnja 2020.
Panel rasprava

Dani zdravstvenih karijera: Kako je to biti liječnik u politici?

Foto Marin Smolčić
Foto Marin Smolčić
Autor:
Objavljeno: 10. svibanj 2019. u 18:25 2019-05-10T18:25:27+02:00

ZAGREB U sklopu ovogodišnje konferencije “Dani zdravstvenih karijera u RH” u organizaciji Centra za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održana je i panel rasprava “Liječnici u politici” i najava dokumentarnog serijala HRTa “Liječnici-političari”.

Među sudionicima panel rasprave bili su i sudionici Domovinskog rata s ličkog bojišta, ličko-senjski župan dr. Darko Milinović i Riječanka doc.dr.sc. Ines Strenja Linić. Oboje su na panelu govorili o svojim liječničkim počecima, ratnim godinama provedenim uz prvu crtu bojišnice i sadašnjoj političkoj karijeri. Strenja-Linić i Milinović bili su utemeljitelji i voditelji vojnog santeta u Gospiću i nebrojeno puta su pod neprijateljskom vatrom izvlačili ranjenike s prve crte bojišta.

Cilj panela bio je odgovoriti studentima, mladim liječnicima i svim zainteresiranim posjetiteljima na pitanje koje se često nameće – zašto se liječnici često odlučuju baš za politiku?

Sudionici panel rasprave bili su: Prof. dr. sc. Mate Granić, doc. dr. sc. Stipislav Jadrijević, ministar dr. Milan Kujundžić, župan dr. Darko Milinović, dr. Ivić Pašalić, Božo Petrov, akademik Željko Reiner, doc. dr. sc. Ines Strenja Linić i prof. dr. sc. Vladimir Šišljagić. Okupljenima su uživo i putem live streaminga približili svoje motive bavljenja politikom, istaknuli prednosti i nedostatke, te govorili o tome kako sve to uskladiti s obiteljskim životom i radom u akademskoj zajednici i istraživanju.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.