Dodijeljena priznanja za 2017.

Dani hrvatskog turizma na Hvaru: Kvarneru i ove godine prestižne nagrade

Andrea Bralić

Foto R. Brmalj

Foto R. Brmalj



HVAR Opatijska Thalassotherapija, kao lječilište godine, putnička agencija Medadria Rijeka, Mali Lošinj kao najuspješnija destinacija za ljetni odmorišni turizam, policajka Marina Sverić iz Opatije, prodavačica Ira Župan Bogdanović iz Crikvenice i Biserka Regvat iz TZ grada Malog Lošinja – kvarnerski su laureati prve večeri Dana hrvatskog turizma, tradicionalne manifestacije kojom na Hvaru završava još jedna rekordna turistička godina s 4 posto više gostiju i 6 posto više noćenja. Hrvatska je postala nezaobilazna europska turistička destinacija i vrijeme je da se brojke ostave po strani, a da počnemo razmišljati o većoj kvaliteti i raznovrsnoj ponudi, rečeno je na večerašnjoj svečanosti.


– Turistička godina bila je iznimno uspješna uz izazove koje smo prebrodili i stvorili prednosti u dolascima i noćenjima. Hrvatska je danas jedna od top svjetskih turističkih destinacija. Budimo i dalje hrabri, kreativni, kvalitetni, pokažimo najbolje. Budimo skromni i ponizni kao što su bili naši nogometaši i uspjeh neće izostati – rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.


Posebno priznanje dodijeljeno je Marini Punat za najinovativniju ponudu, te gradonačelniku Novog Vinodolskog, Velimiru Piškuriću za 140 obljetnicu organiziranog turizma u ovom gradu, te gradonačelniku Damiru Rukavini za 130 godina turizma u Crikvenici.


Opširnije u tiskanom izdanju Novog lista od 25.10.2018.




Dani hrvatskog turizma / Foto Roni Brmalj


Dani hrvatskog turizma / Foto Roni Brmalj