Danas promijenjivo vrijeme, magla smanjuje vidljivost na cestama

Hina

Granični prijelaz Bajakovo bit će zatvoren zbog radova sutra, 22. listopada od 10 do 10,30 i od 14 do 14,30 sati.



ZAGREB Promjenjivo, na sjevernom Jadranu, u Gorskome kotaru i Lici pretežno oblačno, a samo će na južnome Jadranu prevladavati sunčano. Kiša se povremeno očekuje na sjevernom Jadranu i u gorju, najviše na riječkome području, a od sredine dana prolazno je moguća i u ostalim kopnenim krajevima te na srednjem Jadranu, prognoza je za danas Državnoga hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ).


Vjetar slab do umjeren jugozapadni, u sjevernim će krajevima prijepodne prolazno okrenuti na sjeveroistočni. Na sjevernom Jadranu slab do umjeren, prema kraju dana i jak jugozapadni i južni vjetar, a na srednjem i južnom slabo do umjereno jugo. Najviša temperatura uglavnom između 18 i 23 stupnja Celzijeva, javlja Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske.


Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru i na autocesti A6 Rijeka– Zagreb između vijadukta Bukovo i tunela Tuhobić, izvijestio je jutros Hrvatski autoklub (HAK).




Državna cesta DC69 Slatina-Ćeralije zatvorena je svakodnevno od 8 do 18 sati (do 10. studenog). Obilazak je Slatina– Sladojevci– Hum– Voćin– Ćeralije.


Na autocesti A1 kroz tunel Grič vozi se dvosmjerno, jednom tunelskom cijevi, a kroz tunel Brinje u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno.


U zoni čvora Zaprešić na autocesti A2 Zagreb-Macelj, nije moguć prolaz državnom cestom DC1 iz smjera trgovačkog centra Westgate-a u smjeru Zagreba (Aleja Bologne), a između čvorova Jankomir i Zaprešić (od 3. km + 500 m do 5. km + 650 m) u smjeru Zaprešića vozi se jednim trakom.


Zbog urušavanja zemljišta, na državnoj cesti DC2, na ulasku u Koprivnicu iz smjera Varaždina vozi naizmjence i otežano.Na graničnom prijelazu Metković pojačan je ulazak osobnih vozila.

Zatvoren je granični prijelaz Sveti Martin na Muri.


Granični prijelaz Bajakovo bit će zatvoren zbog radova 22. listopada od 10 do 10,30 i od 14 do 14,30 sati.


Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.