Spremaju se i na ulicu

Danas moguće gužve u čekaonicama liječnika opće prakse

P. N.

https://pixabay.com

https://pixabay.com

Liječnici primarne zaštite će danas odraditi posao unutar limita koji im plaća HZZO, a to bi u nekim slučajevima moglo biti i dvostruko manje od onoga koji su do sada radili. Takav sistem rada mogao bi stvoriti gužve u čekaonicama



RIJEKA Kako piše N1, liječnici okupljeni u Udruzi koncesionara primarne zdravstvene zaštite najavili su da danas kreću u bijeli štrajk. Nezadovoljni su Nacrtom prijedloga novog Zakona o zdravstvenoj zaštiti  zbog dugoročnih neželjenih posljedica koje će, kako tvrde, imati taj zakon na primarnu zdravstvenu zaštitu.


Konkretno, liječnici primarne zaštite će danas odraditi posao unutar limita koji im plaća HZZO, a to bi u nekim slučajevima moglo biti i dvostruko manje od onoga koji su do sada radili. Takav sistem rada mogao bi stvoriti gužve u čekaonicama.


Ne bude li bijeli štrajk donio željene rezultate, liječnici za srijedu najavljuju prosvjed na Markovom trgu.




U priopćenju Hrvatske liječničke komore se navodi da su odlučili, nakon niza reakcija koje su javno uputili, za sada bez odgovora ministra Kujundžića, svoje nezadovoljstvo liječnici okupljeni u Koordinaciju hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) i druge udruge, svoje će nezadovoljstvo iskazati prosvjedom najavljenim za 27. lipnja pred zgradom Vlade RH na Trgu sv. Marka. Najavili su i ‘bijeli štrajk’, što znači da će sporije pregledavati pacijente. Šokirani su, ističu, izmjenama koje je u Nacrt prijedloga Zakona o zdravstvenoj zaštiti unio ministar Kujundžić nakon završene javne rasprave o tom zakonskom tekstu.