Promjenjivo vrijeme

Danas kiša i južina: Jak vjetar ometa promet

Hina

U Hrvatskoj će danas biti promjenljivo, u mnogim krajevima i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, a osobito na Jadranu i predjelima uz Jadran i pljuskova s grmljavinom, te mjestimice obilnijom oborinom



ZAGREB – Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje osim u Slavoniji, ponegdje magla smanjuje vidljivost na cestama, a zbog jakog juga u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije prema otocima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).


Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Oštrovica i tunela Tuhobić.


 Jak vjetar povremeno puše na dionicama autoceste A1 između čvorova Gospić i Skradin te Šestanovac i Karamatići. Vozi se uz ograničenja brzine, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.




Zbog jakog vjetra u prekidu su: trajektne linije Lopar-Valbiska, Biograd-Tkon, Šibenik-Zlarin-Kaprije-Žirje, Zadar-Bršanj-Rava-Mala Rava, Sumartin-Makarska, Sućuraj-Drvenik; brodska Mali Lošinj-Unije-Susak; katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Mali Iž-Veli Iž-Rava-Mala Rava, Zadar – Rivanj – Sestrunj – Božava – Zverinac, Jelsa-Bol-Split, Korčula-Hvar-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Split-Vis.


U Hrvatskoj će danas biti promjenljivo, u mnogim krajevima i pretežno oblačno. Povremeno će biti kiše, a osobito na Jadranu i predjelima uz Jadran i pljuskova s grmljavinom, te mjestimice obilnijom oborinom. U Slavoniji kiša uglavnom prema kraju dana. Vjetar slab do umjeren, u gorju i jak jugoistočni, na Jadranu jako do olujno jugo. Najviša temperatura uglavnom od 16 do 21, ponajprije u Slavoniji i do 23 Celzijevih stupnjeva, navodi se u prognozi Državnog hidrometeororloškog zavoda za Hrvatsku za danas.