Protiv nepoznatog počinitelja

Splitski HDZ podnijet će prijavu zbog oskvrnuća ploče s imenom Trga Franje Tuđmana

Hina

Kako su rekli u splitskome HDZ-u, ploča na kojoj je pisalo Trg Franje Tuđmana prekrivena je u noći sa 17. na 18. listopada natpisom "Trg žrtava", a kao dokaz imaju fotografiju o tome



SPLIT – Splitski HDZ sutra će protiv nepoznatog počinitelja podnijeti prijavu zbog oskvrnuća ploče s imenom Trga Franje Tuđmana sa zgrade na dnu Prokurativa, gdje je u noći sa 17. na 18. listopada postavljen natpis “Trg žrtava”.


Kako su rekli u splitskome HDZ-u, ploča na kojoj je pisalo Trg Franje Tuđmana prekrivena je u noći sa 17. na 18. listopada natpisom “Trg žrtava”, a kao dokaz imaju fotografiju o tome. Izaslanstvo splitskoga HDZ-a s predsjednikom Odbora za branitelje Mirkom Ramljakom na čelu prijavu će podnijeti Općinskome državnom odvjetništvu u Splitu 22. listopada, navodi se u priopćenju splitskoga HDZ-a.


Po tumačenju splitskoga HDZ-a, nepoznati počinitelj ugrozio je ustavni ustroj Republike Hrvatske, “izvrgnuo ruglu i grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku i oskvrnuo spomen na umrloga prvog predsjednika i utemeljitelja samostalne Republike Hrvatske”.