Sastanak u Banskim dvorima

DRAMA U VLADI Ante Ramljak podnio ostavku na mjesto povjerenika za Agrokor

Jagoda Marić

Neizvjesnost je prekinuo sam Ramljak, potvrđeno nam je iz više izvora, jer je dao ostavku i od srijede više nije povjerenik u Agrokoru. Tu informaciju nitko nije želio službeno potvrditi, ni među dobavljačima, niti u Vladi, ali da se nešto događa sugerirao je sastanak glavnih aktera  kasno poslijepodne u Vladi, ali nitko od njih nije htio otkriti što je dogovoreno, nego su tek najavljivali da će se sve znati u srijedu



Dvotjedna neizvjesnost oko sudbine Vladinog povjerenika Ante Ramljaka, a time i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, službeni će rasplet dobiti u srijedu, kad bi premijer Andrej Plenković trebao konačno objaviti nastavlja li Ramljak voditi postupak izvanredne uprave u Agrokoru.


No, tu je neizvjesnost prekinuo sam Ramljak, potvrđeno nam je iz više izvora, jer je dao ostavku i od srijede više nije povjerenik u Agrokoru. Tu informaciju nitko nije želio službeno potvrditi, ni među dobavljačima, niti u Vladi, ali da se nešto događa sugerirao je sastanak glavnih aktera  kasno poslijepodne u Vladi, ali nitko od njih nije htio otkriti što je dogovoreno, nego su tek najavljivali da će se sve znati u srijedu.


 Oko 22 sata  zgradu Vlade je napustila i potpredsjednica Dalić, i to jedina na glavni izlaz, pa je  na pitanje je li Ramljak dao ostavku, te  što će biti s njezinom pozicijom kratko  odgovorila da će se sve znati u srijedu.  




Među dobavljačima su kolale dvije verzije priče oko Ramljakove ostavke, prema jednoj je Ramljak premijeru bio spreman ponuditi ostavku, dok su drugi tvrdili da  je Ramljak mogao samo dati ostavku, jer je  njegova pozicija ionako stalno u rukama Vlade. 


Naši izvori su nam kasnije i potvrdili da je Ramljak dao ostavku i da time prestaje njegov posao u Agrokoru. Njegova pozicija izvanrednog povjerenika nije dolazila  u pitanje dok u javnost nisu procurile fakture koje dokazuju da je njegova bivša tvrtka Texo Management kao podizvođač glavnih savjetnika za restrukturiranje tvrtke AlixPartners tjedno zarađivala 250 tisuća kuna.


Premijeru je u prvoj reakciji kazao da to ne smatra dobrim,a  onda je od Ramljak prije dva tjedna zatražio svu dokumentaciju o slučaju. U međuvremenu je zaključio da pravo ništa nije sporno, ali da jest s etičkog aspekta, ali se nije izjašnjavao o Ramljakovoj sudbini, ističući kako službe u Vladi još proučavaju dokumentaciju.  Dvotjednu dramu očito je odlučio prekinuti sam Ramljak koji je na kraju dao ostavku.